overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 09:19

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Samen picknicken

28 mrt. 2021

Overloon-Horeca roept op te gaan picknicken ook in Overloon Waren er op enkele plaatsen aan het Picknicken dit was op het 14 oktoberplein bij de kerk En op het grasveld bij de Baatstraat 

Lees meer »

 

straat in beeld

28 mrt. 2021

De betekenis van straatnamen is vaak zeer verrassend.Veel straatnamen duiden op een bepaalde periode in de geschiedenis of zijn de namen van mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld.

Lees meer »

 

Realisatie van het monument bij de oude molen

27 mrt. 2021

Na een lange voorbereiding is op het terrein De Oude Molen aan de Oploseweg in overloon een plan gerealiseerd ter verfraaiing van de entree van Overloon met een mooi dorpsommetje met daarin geïntegreerd de originele molenstenen, verwerkt in een monument.

Lees meer »

 

De klok gaat weer vooruit de zomertijd gaat in

27 mrt. 2021

De zomertijd gaat weer in. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart gaat de klok om 02.00 uur een uur vooruit naar 03.00 uur. Voor mensen die het verzetten van winter- naar zomertijd verwarrend vinden, het ezelsbruggetje luidt: vóórjaar - klok vóóruit.

Lees meer »

 

Helemaal klaar met overlast vluchtelingen Overloon: geen opvang meer van alleenstaande jongeren

27 mrt. 2021

OVERLOON - In het asielzoekerscentrum in Overloon mogen ‘per direct’ geen jonge, alleenstaande vluchtelingen meer worden opgevangen.

Lees meer »

 

Vanaf 1 april bloedafname in Overloon weer open

26 mrt. 2021

Vanaf donderdag 1 april is de bloedafnamelocatie in Gezondheidscentrum D’n Bond in Overloon weer open. 

Lees meer »

 

Burgemeester Van Soest start een podcast: De Boxcast

26 mrt. 2021

In een nieuwe podcast (De Boxcast) gaat burgemeester Van Soest maandelijks in gesprek met bijzondere gastsprekers uit de gemeente. 

Lees meer »

 

Actieve En Positieve Vluchtelingen Azc Overloon

25 mrt. 2021

Het was een moeilijk beslissing om als moeder met dochter en zoon te vluchten uit Iran met achterlating van man/vader Als drie jaar wachten ze op de A-status van IND, 

Lees meer »

 

Zwarte brulaap nieuwste bewoner van Zuid-Amerika-deel ZooParc

25 mrt. 2021

In ZooParc Overloon is een nieuwe diersoort te bewonderen. Het park heet drie zwarte brulapen welkom: één mannetje en twee vrouwtjes. Het mannetje en één van de vrouwelijke apen zijn al gearriveerd in het Overloonse park. Het tweede vrouwtje volgt over enkele weken.

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum worstelt en komt boven

25 mrt. 2021

De deuren van Oorlogsmuseum Overloon zijn al maanden gesloten. Dit betekent geen bezoekersinkomsten voor het bijna niet gesubsidieerde museum. Toch wordt er niet stilgezeten. Dit jaar bestaat het museum 75 jaar. Renovatiesubsidies vanuit de provincie Noord-Brabant en het vfonds maken het mogelijk dat het museum twee bijzondere bouwprojecten kan uitvoeren.

Lees meer »

 

Wilgen Snoeien En Giften Voor Vluchtelingen

24 mrt. 2021

Bij de basisschool in Overloon staan al jaren wilgen die ik in een cirkel heb gepoot voor de BSO kinderen 

Lees meer »

 

Horeca roept op om zondag massaal te gaan picknicken

24 mrt. 2021

Overloon - Na weer een tegenvallende persconferentie is de landelijke organisatie Koninklijke Horeca Nederland met een nieuwe actie op de proppen gekomen: Project Picknick. 

Lees meer »

 

Baileybrug Oorlogsmuseum gerenoveerd door Landmacht

23 mrt. 2021

De afgelopen weken zijn Genisten van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) bezig geweest met renovatiewerkzaamheden aan de Baileybrug op het terrein van Oorlogsmuseum Overloon. Op woensdag 24 maart a.s. worden de laatste delen van de brug teruggeplaatst en ceremonieel wordt dan een plaquette onthuld.

Lees meer »

 

Maatregelen tegen corona blijven gelden

23 mrt. 2021

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. 

Lees meer »

 

Wie herkent deze verdachte van de mishandeling van een politieagent in Boxmeer?

23 mrt. 2021

Wie helpt ons deze verdachte op te sporen? Op zaterdag 14 november 2020 mishandelde hij een politieagent op de Weijerstraat in Boxmeer. 

Lees meer »

 

Snelheidscontrole

22 mrt. 2021

Overloon – Agenten van het team verkeer hebben op 16 maand aan de Venrayseweg bestuurders gecontroleerd op hun snelheid.

Lees meer »


«   »