overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 17:00

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

straat in beeld

4 apr. 2021

De betekenis van straatnamen is vaak zeer verrassend.Veel straatnamen duiden op een bepaalde periode in de geschiedenis of zijn de namen van mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld.

Lees meer »

 

Bart Verberkt

4 apr. 2021

Overloon Om dromen uit te laten komen moet er soms flink worden gewerkt. Dat is precies waar Bart Verberkt mee bezig is. Met het uitkomen van zijn eerste hardstyle nummer ‘Scream’ op Spotify en YouTube is hij hard op weg zijn ultieme droom te bereiken. Als DJ Ballistic wil hij zijn eigen hardstyle-tracks draaien op festivals met duizenden bezoekers. 

Lees meer »

 

Burgemeester Boxmeer wilde met dreigement COA onder druk zetten: ‘Moeten met maatregelen komen’

3 apr. 2021

OVERLOON - Met zijn opmerking alleenstaande minderjarige asielzoekers uit het asielzoekerscentrum in Overloon te weren, wilde burgemeester Karel van Soest het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers onder druk zetten.

Lees meer »

 

Geboortegolf aan lammetjes bij Schutkooi

3 apr. 2021

Wat past er beter bij pasen dan lammetjes? In tien dagen tijd hebben we een elftal gekregen! Rond 17 maart kregen alle aanstaande moeders een plaatsje in de kraamkamer: onze nieuwe lammertent, opgezet met hulp van familie en ingericht met hulp van Dagbesteding de Schutkooi. Toen maar wachten…

Lees meer »

 

Brandweer redt kat uit boom

2 apr. 2021

Overloon - De brandweer heeft vrijdagavond een kat uit de boom moeten redden op de Pritterweg in Overloon. 

Lees meer »

 

E-Bike training 55-plussers

2 apr. 2021

De gemeente Boxmeer en de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer (SWOGB) organiseren op donderdag 3 juni in Overloon bij MFC De Pit een leerzame en gezellige informatiedag rondom zowel de gewone als de elektrische fiets. De informatiedag is bedoeld voor 55-plussers die hun veiligheid in het verkeer willen vergroten en/of zich willen laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de elektrische fiets. SOAB adviseurs uit Breda is gevraagd de dag te verzorgen.

Lees meer »

 

De Groot Installatiegroep neemt Van Gemert uit Overloon over

2 apr. 2021

Na onlangs eL-Tec Elektrotechnologie te hebben overgenomen, heeft familiebedrijf De Groot Installatiegroep uit Emmen nu ook familiebedrijf Van Gemert Installatiegroep uit Overloon overgenomen. 

Lees meer »

 

Plien Plantenhoek

2 apr. 2021

BESTE INWONERS VAN OVERLOON Pauline Brouwer is met “PLIEN” het gezellige en bijzondere winkeltje dat inmiddels ruim 3 jaar geleden is gestart aan het prachtige Museupark.

Lees meer »

 

Schilderen van beestjes of bloemetjes op steentjes

2 apr. 2021

Uit de bergen van Zwitserland, Oostenrijk etc. komen brokstukjes van steen met het water in de rivieren mee naar ons land. Onderweg rollen deze zwerfsteentjes over de bodem en worden ze mooi rond geslepen door het zand en water, dit zijn morenen.  

Lees meer »

 

Start MX-seizoen helaas uitgesteld

1 apr. 2021

Spijtig genoeg moeten we jullie mededelen dat de motorcrosswedstrijden in april helaas niet kunnen doorgaan. Het gaat daarbij om de crossweekenden in Zijtaart (3 en 4 april), Boekel (11 april), Overloon (17 en 18 april) en Gemert (25 april) die niet zullen doorgaan op de geplande data.

Lees meer »

 

Planten nazaat Anne Frankboom

1 apr. 2021

In Overloon wordt op dinsdag 6 april een Anne Frankboom geplant. Dit is een nazaat van de witte paardenkastanje die Anne Frank vanuit haar onderduikplek in het Achterhuis kon zien. Burgemeester Karel van Soest en wethouder Jeu Verstraaten zullen bij het planten van deze boom aanwezig zijn.

Lees meer »

 

Sluiting dreigt voor asielzoekerscentrum in Overloon: ‘Het houdt een keer op’

1 apr. 2021

OVERLOON/BOXMEER - Het asielzoekerscentrum in Overloon hangt sluiting boven het hoofd.

Lees meer »

Maart 2021

 

Man komt onder tractor terecht tijdens het bewerken van grasveld in Overloon

31 mrt. 2021

OVERLOON - Een man is onder een tractor terechtgekomen bij een bedrijfsongeval op een weiland in Overloon, ter hoogte van de Rondweg.

Lees meer »

 

De avondklok is vanaf vandaag van 22.00 tot 04.30 uur van kracht

31 mrt. 2021

In Nederland geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnenblijft.

Lees meer »

 

Met ingang van april wekelijkse inzameling gft-afval

30 mrt. 2021

Vanaf april kunt u weer iedere week de gft-container aan de straat zetten. Kijk op de afvalkalender of AfvalApp op welke dag we bij u het gft ophalen.

Lees meer »

 

Weren van groep jongeren uit AZC Overloon kan helemaal niet

30 mrt. 2021

OVERLOON -  Burgemeester Karel van Soest kan wel bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers eisen dat minderjarige alleenstaande asielzoekers geweerd moeten worden uit het asielzoekerscentrum in Overloon, maar dat kan helemaal niet, laat een woordvoerder van het COA weten.

Lees meer »

 

Ik zie een politiehelikopter vliegen, wat is er aan de hand?’

29 mrt. 2021

Overloon – De politie krijgt veel vragen van burgers en media over de inzet van helikopters. Vooral als een helikopter boven bewoond gebied vliegt, gaat dat niet onopgemerkt voorbij.Via de algemene telefoonlijn van politie 0900-8844, of via bijvoorbeeld Twitter stellen inwoners regelmatig de vraag: ‘Ik zie een helikopter vliegen, wat is er aan de hand?’

Lees meer »

 

E-choppers van Outdoor Overloon

29 mrt. 2021

Overloon-Vanaf 3 april is het mogelijk om bij Outdoor Overloon één (of meerdere) van hun tien E-choppers te huren.

Lees meer »


«   »