overloon nieuws

  Weekoverzicht

Gepubliceerd op 2 mei 2021 om 13:31

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Een insectenhotel in je tuin

30 apr. 2021

Een insectenhotel kun je maken van afvalmaterialen: knakworstblikje en bamboe. Als je bamboe vindt in een tuin, zul je zien dat er dode stengels tussen zitten.

Lees meer »

 

Vrijwilliger directe zorg hospice Zenit

30 apr. 2021

Het mooiste cadeau dat je kunt geven is je tijd.Het mooie wat je terug krijgt is voldoening en verdieping.

Lees meer »

 

Tegemoetkoming cultuuraanbieders

29 apr. 2021

Net als vele andere sectoren, heeft ook de cultuursector het zwaar. Het Rijk heeft enkele steunmaatregelen getroffen om cultuuraanbieders tegemoet te komen. Het is onmogelijk om alle verliezen te compenseren, maar de gemeente Boxmeer erkent het belang van het behoud van het cultuuraanbod in de gemeente. 

Lees meer »

 

Snelheidscontrole

28 apr. 2021

Overloon - Bij een radarcontrole op de Venrayseweg zijn op: dinsdag 27 april en woensdag 28 april diverse hardrijders op de bon geslingerd. Bij één automobilist is een snelheid van

Lees meer »

 

Vluchtelingen Weer Welkom Bij Verdeliet

28 apr. 2021

Cuijk-Langzaam versoepelen de Corona maatregelen wat betekent dat vluchtelinge Elham uit Iran welkom mocht zijn om als vrijwilliger in de tuin te werken. 

Lees meer »

 

oranje fotospeurtocht

27 apr. 2021

Een zeer geslaagd Koningsdag voor Stichting Oranjefeesten Overloon, namens het mooie weer hebben er 200 kinderen meegedaan aan de  fotospeurtocht.

Lees meer »

 

Publieke Omroep PowNed

26 apr. 2021

Ophef in de Brabantse dorpen Overloon en Stevensbeek. Uit onderzoek van onderzoeksbureau I&O Research blijkt dat  8 op de 10 inwoners zich onveilig voelt in hun dorp door de aanwezigheid van het asielzoekerscentrum aldaar. 

Lees meer »

 

Asielzoeker bij inbraak betrapt door 76-jarige, slaat slachtoffer terwijl hij op hem zit: twee jaar celstraf geëist voor mishandeling

26 apr. 2021

DEN BOSCH/OVERLOON - Een jonge Marokkaanse asielzoeker (19) moet volgens het Openbaar Ministerie twee jaar de gevangenis in. Onder meer voor de mishandeling van een 76-jarige man uit Overloon. Het slachtoffer betrapte de verdachte bij een inbraak in zijn woning aan de Stevensbeekseweg.

Lees meer »

 

Koninklijke Onderscheiding voor Peter van den Berg

26 apr. 2021

Maandag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats in aangepaste vorm. In plaats van een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Boxmeer verraste burgemeester Van Soest 8 inwoners van de gemeente Boxmeer bij hen thuis waar hij de Koninklijke onderscheidingen uitreikte. Wij zijn bijzonder trots op de nieuw gedecoreerden in onze gemeente.

Lees meer »

 

Huub van Mil wordt in zijn eigen dorp ook wel de ‘Koning van Overloon’ genoemd

26 apr. 2021

Huub van Mil wordt in zijn eigen dorp ook wel de ‘Koning van Overloon’ genoemd. Vrijwilliger Huub van Mil is op heel veel fronten in Overloon actief.

Lees meer »

 

 


«   »