overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 17 juli 2022 om 19:26

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl .

De Avond Van De Filmmuziek

17 jul. 2022

In het sfeervolle zomergroene Openluchttheater van Overloon speelt Fanfare Vriendenkring uit Overloon op zeen scala aan prachtige filmmuziek terwijl op een groot scherm filmbeelden worden getoond!

Lees meer »

 

Brandweer blust klein brandje in bosgebied nabij het schaartven

17 jul. 2022

Overloon - De brandweer van Vierlingsbeekwerd zondagmorgen rond 10.30 uur gealarmeerd voor een brandje in een bosgebied nabij het schaartven in Overloon.

Lees meer »

 

Afvalinzameling start eerder door hitte

16 jul. 2022

Vanwege de (verwachte) aanhoudende hitte werkt de afvalinzameling volgende week volgens het hitteplan

Lees meer »

 

Vlechten met wilgentenen

16 jul. 2022

ZATERDAG 13 AUGUSTUS WILLEN WE OP DE BIOLOGOSCHE TUIN “IN HET VOLLE LEVEN” AAN DE BREMBROEKEN IN VORTUM 

Lees meer »

 

onthulling “bej de Watermeule”

16 jul. 2022

Op 5 november 1943 crashte in Vierlingsbeek ter hoogte van de watermolen een Amerikaanse bommenwerper B-17G Flying Fortress nummer 42-39831. De tien bemanningsleden wisten voortijdig het vliegtuig te verlaten. Twee van hen wisten te ontsnappen. De acht anderen werden direct door de Duitsers gearresteerd en naar gevangenkampen in het oosten van Duitsland gebracht.

Lees meer »

 

Zomerworkshop Wood Painting

15 jul. 2022

Zin in een gezellig en creatief uitje inclusief luxe zomerlunch en gegarandeerd met een mooi houten kunstwerk naar huis?

Lees meer »

 

Gevechtsvliegtuigen van vliegbasis Volkel beoefenen Basic Fighter Manoeuvres

15 jul. 2022

Van maandag 18 juli t/m vrijdag 29 juli 2022 beoefenen F-35’s en F-16’s van vliegbasis Volkel de Basic Fighter Manoeuvres (BFM). Hierbij vechten twee of meerdere gevechtsvliegtuigen tegelijkertijd met elkaar in gecontroleerd militair luchtruim.

Lees meer »

 

Pim en Pom en de Beestenbende

14 jul. 2022

Wie is er niet groot mee geworden? ’s Avonds in bed nog één verhaaltje uit het boek van Jip en Janneke, Puk van de Petteflet of Pim en Pom… En raad eens? Op woensdag 27 juli komen Pim en Pom tot leven in het Openluchttheater van Overloon!

Lees meer »

 

Theatraal tapas

14 jul. 2022

Schijt aan de Grens is natuurlijk al een en al theater, maar deze editie wordt daar nog iets aan toegevoegd. Niet alleen kan het publiek genieten van twee singer songwriters, maar tijdens hun optredens kan er ook een hapje gegeten en gedronken worden.

Lees meer »

 

Loën wet ’t

14 jul. 2022

In navolging op een aantal succesvolle edities van Loen wet 't in de afgelopen jaren, zal in 2022 het dorpsspektakel weer losbarsten op vrijdag 23 en zaterdag 24 september a.s. Het spel zal om het jaar terugkeren in het vierde weekend van september. Noteer de data alvast in de agenda!

Lees meer »

 

De tandartsbus bij scholen terug? Hier is-ie nooit weggeweest: ‘Kwetsbare kinderen kun je veel beter bereiken’

14 jul. 2022

OVERLOON - Het oogt bijna onnatuurlijk, zo vrolijk als Nore (1), Mees (4) en Pim (6) met moeder Annebeth de Jong uit de tandartsbus wandelen.

Lees meer »

 

Lian Nabuurs: ‘D’r is mar iën pláts òp de aarde

13 jul. 2022

D’r is mar iën pláts òp de aarde,Wor zó de wiend waeit ovver ’t lând Wor zó de zòn schient ien d’n boggerd,En raegen ruûst òp boëm en plânt Dè is de grônd wor ik òp woën.

Lees meer »

 

in ZooParc leeft sinds kort een bijzondere kikker: de Tobago beekkikker

13 jul. 2022

Overloon, 13 juli 2022 - ZooParc heeft sinds kort nieuwe bewoners in Madidi:acht Tobago beekkikkers. De dierentuin in Overloon is pas de vijfde dierentuin in Europa waar je deze dieren kunt zien.

Lees meer »

 

Vier samen de natuur

13 jul. 2022

In Frankrijk is het al jaren een begrip en sinds vorig jaar doet Nederland ook mee: Fête de la Nature (vertaald: natuurfestival). Dit is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland.


«   »