weekoverzicht

Gepubliceerd op 21 augustus 2022 om 19:03

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Expositie Peter Arts bij Schijt aan de Grens

21 aug. 2022

Geboren en getogen is hij in Overloon met de achternaam Arts. Een ander deel van zijn familie schrijft zijn achternaam met een e-tje extra, Aerts. De rijkere tak misschien? Nee. Vroeger was het gebruikelijk dat de vader van een pasgeboren kind er meteen een borrel op ging drinken in het plaatselijk café. De aangifte volgde dan meestal direct daarna ….. Het laat zich raden hoe het vader Arts destijds vergaan is.

Lees meer »

 

Vrijwilligers kermis Overloon: ‘Een kermis moet je altijd nieuw leven inblazen’

21 aug. 2022

OVERLOON - De kermis nieuw leven inblazen en levendig houden. Het is een constante opgave voor de vrijwilligers die de kermis voor Overloon willen behouden. De kermis ging zaterdagmiddag van start.

Lees meer »

 

Brabantse Humoravond

21 aug. 2022

Jazeker, dit jaar laat Fanfare Vriendenkring u gegarandeerd weer een hele avond lachen! De Brabantse Humoravond staat weer op het programma en mocht u hier nog nooit geweest zijn… u heeft wat gemist! Al jaren staan de artiesten garant voor een avond humor van de bovenste plank. Deze Brabantse tonpraters en Limburgse buutreedners verstaan hun vak!

Lees meer »

 

De Lónse kermis officieel van start

20 aug. 2022

Op zaterdag om 16.00 uur was de officiële opening van De Lónse kermis, Kermiswethouder Maarten Jilisen en Atze Lubach, voorzitter van de kermisvakbond, en uiteraard met  Hollie Lolllie zijn erbij. Alle kleurplaten zijn nog te bewonderen in de etalage van De Pit.

Lees meer »

 

De Lónse Kinderkleedjesmarkt

20 aug. 2022

Overloon het succes van 2020, was er dit jaar weer op zaterdagmorgen 20. augustus De Lónse Kinderkleedjesmarkt, dit was weer op het schoolplein van Josefschool.

Lees meer »

 

summer drop grote takken laten los van bomen

19 aug. 2022

Even leek het er op dat het in de Gemeente Land van Cuijk niet of nauwelijks gebeurt. Maar nu vallen er toch ook hier vaker onverwacht takken uit bomen. Dit heet summer drop.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

19 aug. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Jac de Cock helpt vluchtelingen

19 aug. 2022

Beste mensen, Soms vragen mensen mij waarom ik de publiciteit opzoek met mijn activiteiten voor vluchtelingen zoals vlechten met wilgentenen.

Lees meer »

 

Lezing Luisterkind

18 aug. 2022

LEZING LUISTERKIND – contact op zielsniveau op 12 september in Ontmoetingspunt ’t Helder en OPLEIDING TOT LUISTERKINDWERKER start 15 oktober

Lees meer »

 

Stinger MANPAD training met vliegbeweging

18 aug. 2022

Op 22 september wordt er in de ochtend en middag gevlogen met een civiel vliegtuig van de firma Skyline t.b.v. een Stinger MANPAD training in de Peel.

Lees meer »

 

The world's fastest indian

17 aug. 2022

Je kunt natuurlijk in de airco in het donker naar de bioscoop gaan, maar je kan ook.... in de buitenlucht in het bos naar de film gaan! Dat laatste kan namelijk op zaterdag 3 september in het Openluchttheater in Overloon.

Lees meer »

 

ZooParc verwelkomt rode titi's, witgezichtsaki en bamboemaki

17 aug. 2022

ZooParc heeft in totaal vier mannelijke apen verwelkomd: twee rode titi’s, één witgezichtsaki en één Alaotra bamboemaki. De rode titi’s zijn een nieuwe apensoort in het park. 

Lees meer »

 

NAVO oefent samen met Defensie counter-drone systemen in Vredepeel

17 aug. 2022

Drones zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De dreiging van deze kleine machines neemt toe.

Lees meer »

 

Oekrainers vlechten hut

17 aug. 2022

FINISHING TOUCH MET HUT VLECHTEN BIJ  'T BUUTELAND DOOR OEKRAIENSE KINDEREN

Lees meer »

 

Op reis met Dirk Scheele

16 aug. 2022

Dirk Scheele, wie kent deze muzikale duizendpoot niet? Wegens doorslaand succes zijn we blij hem ook dit jaar in ons Openluchttheater te mogen verwelkomen. Deze zomer gaan we samen met Dirk op reis! In deze vrolijke zomervoorstelling zet je je zonnebril op en waan je je in verre oorden met liedjes als 'Hoge bergen, verre landen' en 'Op het strand'.

Lees meer »

 

Man die verdronk in Schaartven kon gewoon zwemmen

16 aug. 2022

OVERLOON -  De Poolse man die zondag bij het zwemmen in ’t Schaartven in Overloon overleed, kon gewoon zwemmen en was fit. Dat zegt Sandra Grummels van het nabijgelegen camperpark ’t Schaartven.

Lees meer »

 

Programma  Festival Schijt aan de Grens in Overloon klik hier