weekoverzicht

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 19:00

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Schijt Draait Doorrr!

5 nov. 2023 18:32

De vijfde editie van de live-talkshow 'Schijt Draait Doorrr!' vond plaats op zondag 5 november in 't Helder in Overloon. Het evenement, georganiseerd door Schijt aan de Grens, bood een bomvol programma. Een van de hoogtepunten was het gesprek tussen de burgemeesters van Land van Cuijk en Venray, waarin zij de verschillen en overeenkomsten tussen beide gemeenten bespraken. Dit was de eerste keer dat de burgemeesters gezamenlijk aan tafel zaten met presentator Stan Verhaag en zij deelden hun ervaringen als leiders van Land van Cuijk en Venray.

Lees meer »

 

voorbereidingen in volle gang bij De Huibuuke “Vör de kerk op ’t plein in Overloon

4 nov. 2023 16:12

De voorbereidingen zijn in volle gang bij De Huibuuke "Vör de kerk op 't plein" in Overloon. Het dorp maakt zich klaar voor een groots carnavalsfeest dat plaatsvindt op zaterdag, de elfde van de elfde. Op deze dag worden er op het plein voor de kerk allerlei voorbereidingen getroffen om er een knalfeest van te maken voor alle carnavalsvierders uit de regio.

Lees meer »

 

Bosgroep en Scouting verwijderen opschot van dennen en andere boompjes jaarlijkse Natuurwerkdag

4 nov. 2023 13:16

Op 3 en 4 november  2023 vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats, georganiseerd door LandschappenNL in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties. Dit evenement, dat al 23 jaar plaatsvindt, is het grootste vrijwilligersevenement in het groen en heeft als doel om een groene en gezonde leefomgeving te creëren. Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zullen trotse vrijwilligers zich inzetten voor dit nobele doel.

Lees meer »

 

Dorpsgenoten bedankt voor genereuze donatie van nieuwe camera lens

3 nov. 2023 16:06

Op initiatief van de Dorpsraad is er op 19 oktober een inzamelingsactie gehouden via de sociale media om Albert Henriks te voorzien van een nieuwe lens voor het vele fotowerk dat hij onder de naam Overloon Nieuws al jaar en dag verzorgt. Ons Dorp heeft ruimhartig gedoneerd en Albert laat het volgende weten:

Lees meer »

 

klankschalen, Lichtfrequenties & innerlijke reis-Meditatie

3 nov. 2023 08:26

Op 30 november vindt in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon een zeer interessante lezing plaats. Deze lezing zal gaan over uitzonderlijke Bloesem Lichtremedies van Lucia de Haan.

Lees meer »

 

De toekomst van Nederland hangt af van onze keuzes

3 nov. 2023

De verkiezingen voor de Tweede Kamer bieden de kans om een samenleving dichterbij te brengen die is gebaseerd op sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Lees meer »

 

Primeur voor ZooParc Overloon: in natuur bedreigde netgiraffe geboren

2 nov. 2023 20:15

In ZooParc is deze week een netgiraffe geboren. Het is de eerste giraffe die ooit in de dierentuin in Overloon ter wereld is gekomen.

Lees meer »

 

Verkoopdag Josefgebouw

2 nov. 2023 19:43

Beste inwoners van Overloon,Aankomende zaterdag 4 november is iedereen in de gelegenheid om spullen in het oude gebouw van de Josefschool te kopen. Deze mogelijkheid is er tussen 10.00-14.00uur. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Lees meer »

 

Man (59) overleden door omgevallen boom in Venray

2 nov. 2023 18:51

In Venray is donderdagmiddag een man (59) uit Overloon overleden door een omgevallen boom.Het ongeval gebeurde rond 13:45 uur op de Doctor Kortmannweg.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

1 nov. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Dit dorpscafé heeft alles mee, maar gaat tóch dicht: ‘Het doet pijn, maar tot hier en niet verder’

31 okt. 2023 19:29

Grandcafé Effe in Overloon is in de regio een gerenommeerd restaurant, een populaire kroeg met druk terras én een feestlocatie-bij-uitstek met kermis en carnaval. Het ligt ook nog eens op een toeristische A-locatie. In deze lastige tijd voor de horeca blijkt het niet genoeg voor een toekomstbestendige boterham.

Lees meer »

 

Dansworkshop

31 okt. 2023 19:08

Op zondag 5 november 2023 worden er dansworkshops georganiseerd in de Optisport De Raaijhal Overloon. Er zijn workshops voor verschillende leeftijdsgroepen:Nieuw team, 

Lees meer »

 

Snelheidscontrole op Venrayseweg leidt tot bekeuringen voor hardrijders

30 okt. 2023 19:43

Op zaterdag 30 september en maandag 30 oktober  hebben agenten van het team verkeer een snelheidscontrole uitgevoerd op de Venrayseweg in Overloon. Tijdens deze controle werden bestuurders in beide richtingen gecontroleerd op hun snelheid. Helaas bleken er verschillende hardrijders te zijn die de maximumsnelheid op deze locatie overtreden hadden.

Lees meer »

 

Alpe D'HuZes - Team Will"eke" be strong Overloon

30 okt. 2023 16:17

Op donderdag 6 juni 2024 zal een delegatie van familie Arts de Alpe D'Huez beklimmen. Onder de teamnaam "Will"eke" be strong" nemen zij als familie Arts deel aan Alpe D'HuZes 2024. De letterlijke vertaling van "will be strong" is "zal sterk zijn".

Lees meer »

 

Peter Janssen gehuldigd voor 60-jarig lidmaatschap bij de muziekbond

30 okt. 2023 15:32

Afgelopen vrijdag hadden Sint Theobaldusgilde Overloon een ledenvergadering waarbij zij konden stemmen op ene nieuwe voorzitter.

Lees meer »