weekoverzicht

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 19:12

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

 

Lóns Liedjes Festival

7 jan. 2024 16:02

Op zaterdag 6 januari vond het spectaculaire Lóns Liedjes Festival plaats in De Pit, waar muziek en plezier centraal stonden in een gloednieuwe setting voor het Huikraker 2024.

Lees meer »

 

Aanhouding na steekincident in woning

7 jan. 2024

Boxmeer - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een steekincident in een woning aan de Begijnenstraat in Boxmeer. Bij dat incident is een 36-jarige man gewond geraakt.

Lees meer »

 

Beginnen met Hardlopen – Diplomaloop

5 jan. 2024 17:07

Lopen is leuk! Lopen is een hele normale activiteit voor het lichaam en is gezond! Bij AV Sporting leren we je echt naar een doel toe te werken en wel om 5 km aaneengesloten te rennen.

Lees meer »

 

Start subsidie kernendemocratie 2024

5 jan. 2024

Op donderdag 9 maart 2023 heeft de gemeenteraad de Kadernotitie Subsidieverlening Kernendemocratie 1.0 vastgesteld. In deze kadernotitie staat onder andere vermeld welke uitgangspunten en voorwaarden gelden voor subsidies aan wijk- en dorpsraden en voor inwonersinitiatieven. Het subsidiebeleid is in het algemeen bestemd voor de wijk- en dorpsraden en in het bijzonder voor inwonersinitiatieven. 

Lees meer »

 

Subsidie onderhoud monumenten

5 jan. 2024

Met het onderhoud van een gemeentelijk monument zijn kosten gemoeid. Eigenaren van een monument kunnen een tegemoetkoming krijgen in deze kosten. Sinds 1 januari geldt in heel de gemeente dezelfde regeling. Tot die tijd golden nog de afspraken uit de voormalige vijf gemeenten.

Lees meer »

 

 

Martien behartigt de belangen van cliënten in zorgcentra

4 jan. 2024 19:22

REGIO | Al ruim twaalf jaar is hij actief als vrijwilliger voor één van de cliëntenraden van Zorgcentra Pantein. Momenteel behartigt Martien Hendriks (79) samen met zes collega-raadsleden de gezamenlijke belangen van de cliënten van de Pantein zorgcentra Symfonie in Boxmeer en Hof van Loon in Overloon. 

Lees meer »

 

Concert Regio-Orkest Oost-Brabant in De Pit

3 jan. 2024 19:09

Het Regio-Orkest Oost-Brabant (ROB) treedt op zondagmiddag 14 januari 2024 om 15.00 uur op in gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Tijdens deze concertmiddag treedt ook Harmonie Gaudete uit Cuijk op.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

3 jan. 2024

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Oud-papier inzameling 2024

2 jan. 2024 19:10

Graag wil de St. Theobaldusgilde jullie op de hoogte brengen van de aankomende data voor het inzamelen van papier en karton. Op de volgende data zullen gildeleden aanwezig zijn om jullie te begeleiden bij het aanbieden van papier:

Lees meer »

 

Noud Cornelissen sluit aan bij leidinggevend team PLUS Verbeeten

2 jan. 2024 18:00

Overloon 2 januari 2024- Noud Cornelissen uit Overloon is onlangs aangesloten bij het leidinggevend team van PLUS Verbeeten in Overloon.

Lees meer »

 

Geniet van het Vuurwerk boven Overloon

1 jan. 2024 16:05

Als je gisteravond niet in staat was om het vuurwerk in Overloon te bekijken of als je het nog een keer wilt herbeleven, dan heeft Overloon nieuws goed nieuws voor je! Met dank aan Geert is er een prachtig filmpje van het vuurwerk, zodat je alsnog kunt genieten van de spectaculaire show die de lucht boven Overloon verlichtte.

Lees meer »

 

Carbidschieten carbid Helden van Loon

1 jan. 2024 10:18

Op zaterdag was de voorbereiding van het Carbidschieten carbid Helden van Loon Buurtvereniging Rond de Heide in volle gang.

Lees meer »

 

Brandende vuurwerkresten geblust door brandweer

1 jan. 2024 08:53

Tijdens nieuwjaarsnacht werd de brandweer van Vierlingsbeek om 1.15 uur opgeroepen voor een buitenbrand op de Oploseweg, bij de kruising met Theobaldusweg in Overloon.

Lees meer »