weekoverzicht

Gepubliceerd op 31 maart 2024 om 15:27

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Werelddansen voor senioren

31 mrt 2024 10:15

Op zaterdag 13 april, van 14.00 uur tot 17.00 uur, vindt het Werelddansen voor senioren plaats in De Pit in Overloon. Het evenement zal dansgroepen uit het Land van Cuijk verwelkomen die aangesloten zijn bij Welzijn Ouderen.

Lees meer »

 

Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen tijdens Militracks-weekend

30 mrt 2024 16:20

Op 25 en 26 mei vindt de 13e editie van Militracks plaats. En rupsvoertuigen vormen een groot deel daarvan. Militracks is het grootste evenement in de wereld op het gebied van Duitse voertuigentechniek uit de Tweede Wereldoorlog

Lees meer »

 

De 3de editie van Lónse 4-daagse - Schrijf je in als vrijwilliger!

30 mrt 2024 15:52

De 3de editie van de Lónse 4-daagse, die dit jaar op 18, 19, 20 en 21 juni 2024 plaats vindt, komt steeds dichterbij. Ook de voorbereidingen zijn alweer in volle gang.

Lees meer »

 

in je Ellement: Vind Balans en Vitaliteit in Jouw Leven

30 mrt 2024 12:24

Hallo, ik ben Ellen Joosten, 35 jaar, trotse eigenaar van mijn eigen onderneming "In je Ellement". Wat is er nu belangrijker dan letterlijk en figuurlijk lekker in je vel te zitten, in je element zijn!

Lees meer »

 

workshops Natuurlijk Groen Heteren

30 mrt 2024

Stichting Voortuin van Heteren organiseerde met de werkgroep "Natuurlijk Groen Heteren" een evenement om Natuur, Klimaat en Verduurzaming aandacht te geven middels lezingen, excursies, activiteiten en informatieve marktkramen alsmede workshops.

Lees meer »

 

Glaskunstenaar en kunsthandelaar Jos van Katwijk in Duits televisieprogramma

29 mrt 2024 19:31

Overloon/Sint Anthonis- Als panellid van het Duitse televisieprogramma Bares für Rares, koopt kunsthandelaar Jos van Katwijk uiteenlopende antieke voorwerpen van kandidaten. In het aanvullende programma ‘Bares für Rares händlerstücke’ transformeren de panelleden hun favoriete aankoop tot iets bijzonders. Jos schakelde hiervoor glaskunstenaar Ben Vollenberg in. 

Lees meer »

 

subsidie voor groenblauwe schoolpleinen

29 mrt 2024 14:55

Gemeentelijke subsidie voor groenblauwe schoolpleinen Nog meer basisscholen in Land van Cuijk kunnen hun schoolplein groen en klimaatvriendelijk maken.

Lees meer »

 

ZooParc Overloon verkoopt oude terreinwagen voor 750 euro, en het geld gaat naar de Stichting Wildlife

29 mrt 2024 13:11

Onder grote belangstelling van de media de oude terreinwagen verkocht voor 750 euro. De opbrengsten van deze verkoop zullen ten goede komen verschillende projecten van Stichting.

Lees meer »

 

Bouw verblijf nevelpanter in ZooParc gestart, andere werkzaamheden klaar

29 mrt 2024 11:46

De bouw van het verblijf van de nevelpanter in ZooParc is gestart: momenteel worden de funderingen van het nieuwe verblijf geplaatst. Daarnaast is ook het verblijf van de leeuwen opgeknapt en is de nieuwe speeltuin bij Headquarters compleet.

Lees meer »

 

In gesprek met Eric Verbruggen over Alpe d'Huzes

28 mrt 2024 19:53

Eric Verbruggen uit Overloon is telefoongast in deze podcast. Hij wil actief zijn bijdrage leveren: "Ik doe mee aan Alpe d'HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld met meer kwaliteit van leven na een diagnose kanker.

Lees meer »

 

Testvlucht Apache gevechtshelikopter

28 mrt 2024

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 april wordt er in de ochtend en middag gevlogen boven de Peel.

Lees meer »

 

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten rondom woningverbeteringen

26 mrt 2024 18:46

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt plaats in Cuijk, Maashees, Vierlingsbeek, Overloon, Oeffelt en Escharen en richt zich op het voorkomen van vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G)

Lees meer »

 

open dag De Klef Zuivel

26 mrt 2024 18:30

Op 2e paasdag kun je de zuivelboerderij van de familie Cremers van dichtbij bekijken.

Lees meer »

 

Welkom in ‘Het Huis 44-24’

26 mrt 2024 17:07

Na de successen met ‘Weg uit de Peel’ en ‘Strijd om de Kathedraal’ wordt nu door Stichting De Theatermakers gebouwd aan de productie ‘Het Huis 44-24’. De ‘afbouwfase’ is inmiddels begonnen en het is al duidelijk: Ook dit wordt weer een spectaculaire theaterbelevenis!

Lees meer »

 

Vliegbewegingen boven de Peel week

26 mrt 2024

Van dinsdag 2 t/m donderdag 4 april wordt er in de ochtend en middag gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

26 mrt 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

SSS’er van het jaar 2024: Leon van de Pasch!!

25 mrt 2024 22:11

Tijdens de druk bezochte vrijwilligersavond van SSS’18 is Leon van de Pasch benoemd tot SSS’er van het jaar 2024!! Al meer dan 55 jaar, sinds 1 augustus 1968, is Leon lid van onze vereniging. Als voetballer gaf Leon altijd 100% in het veld en schuwde geen duel. Wat vaker dan de gemiddelde speler werd Leon gecorrigeerd door de leidsman van dienst.

Lees meer »

 

Kind raakt bekneld in fiets, brandweer schiet te hulp

25 mrt 2024 20:50

Op maandagavond was de brandweer van Vierlingsbeek snel ter plaatse om hulp te bieden nadat een Oekraïens kind bekneld raakte in een fiets op het 14 Oktoberplein. Omstanders hadden zich over het kind ontfermd, maar al snel werd duidelijk dat professionele hulp nodig was om het kind te bevrijden.

Lees meer »

 

The Music is Bond.James Bond 007

25 mrt 2024

Wat was het een fantastisch mooie avond! Schouwburg Cuijk je was geweldig! Na maanden van hard werken, repeteren, vergaderen, bedenken en bouwen komt dan alles samen in 1 geweldige avond. Shaken, not stirred

Lees meer »