overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 10:27

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Getuigen gezocht doorrijden na aanrijding

26 jun. 2020

Overloon - Vandaag, vrijdag 26 juni 2020, heeft er, omstreeks 19.05 uur, een ongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto. Het ongeval vond plaats op de Oploseweg in de richting van Overloon.

Lees meer »

 

Brandweer rukt uit voor een bermbrand

26 jun. 2020

Overloon - De brandweer van vierlingsbeek is vrijdagmiddag 26 juni uitgerukt voor een bermbrand aan de Oploseweg in Overloon.Door het warme weer en de harde wind wist het vuur zich snel langs de sloot de verspreiden.

Lees meer »

 

NACHT in een OORLOGSMUSEUM

26 jun. 2020

Night at the museum' werd werkelijkheid voor YouTuber Govert Sweep.

Lees meer »

 

Noodwoning uit Maashees naar Oorlogsmuseum Overloon

26 jun. 2020

Op zaterdag 27 juni arriveert omstreeks 12:00 uur wel een heel bijzonder transport bij Oorlogsmuseum Overloon; een originele houten noodwoning van direct na de Tweede Wereldoorlog wordt binnenkort aan de collectie toegevoegd.

Lees meer »

 

We Want More

26 jun. 2020

Eindelijk is het zover! Na maandenlang wachten en de nodige geheimzinnigheid mogen we eindelijk bekend maken dat wij trotse deelnemers zijn van het nieuwe tv-programma We Want More! Enkele oplettende volgers hadden ons al in een teaser gespot maar toen mochten we nog niets verklappen.

Lees meer »

 

Het boekenrondje bij betsie

25 jun. 2020

OVERLOON-Op verschillende plaatsen in huis en bij mooi weer ook in de tuin worden tafels met boeken geplaatst.Je komt aan de ene kant bij de poort binnen, daar reinig je je handen met gel of ontsmettingsdoekjes.

Lees meer »

 

Dieren in ZooParc Overloon genieten van mooie weer met speciale fruit-ijsjes

25 jun. 2020

Overloon, 25 juni 2020 - Niet alleen mensen verlangen met dit warme weer naar verkoeling, ook de dieren kunnen wel wat kouds gebruiken.

Lees meer »

 

Nieuwe versoepelingen maar de anderhalve meter blijft

24 jun. 2020

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

Lees meer »

 

De Pit in Overloon heeft een overlevingsplan nodig

24 jun. 2020

OVERLOON - Wel uitgaven, maar geen inkomsten. Het gemeenschapshuis in Overloon dreigt door de coronacrisis de deuren te moeten sluiten.

Lees meer »

 

Dagworkshop beeldhouwen

22 jun. 2020

Op zaterdag 18 juli vindt wederom een dagworkshop beeldhouwen plaats zowel voor beginners als gevorderden.

Lees meer »

 

Eindelijk… we mogen het leslokaal weer in!

26 jun. 2020

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland start per 1 juli de fysieke inburgeringslessen weer op.

Lees meer »

 

Hitteplan actief in delen van Nederland

24 jun. 2020

Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  vanaf 24 juni 2020 het hitteplan. Ook de zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbranden. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Lees meer »

 

Ruim 4 miljoen voor klimaatbestendigere omgeving de Weijer

22 jun. 2020

De gemeenteraad van boxmeer heeft ruim 4 miljoen beschikbaar gesteld voor het klimaatbestendiger maken van de omgeving rondom de Weijer. Hierdoor wordt schade en overlast bij hevige regenval tegengegaan in de wijde omgeving van de Weijer en wordt hittestress verminderd.

Lees meer »


«   »