overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 14:58

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week 

De Kraamkamer van Moeder Natuur: Let op bij wandelen!

7 mrt. 2021

Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer verenigen zich in aanloop naar broedseizoen. De lente lonkt, het broedseizoen is in aantocht. Dit jaar is dat voor boswachters reden tot zorg. Want de grote drukte die we in natuurgebieden constateren sinds de pandemie, kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen. 

Lees meer »

 

Volkstuincomplex

7 mrt. 2021

In Volkstuincomplex in Overloon kan je tuinieren in één van de 18 tuinperceeltjes. 

Lees meer »

 

Proost!

6 mrt. 2021

Overloon- Het team van partyband PROOST! heeft één missie. Elk feest het dak er afspelen en het publiek op kop naar huis laten gaan. Maar hun volle agenda stroomde razendsnel leeg met de komst van corona. Wat doet een energieke, passievolle band als PROOST! als muziek maken ineens niet meer kan? 

Lees meer »

 

Wie zijn toch die wappies?: ‘Iedereen heeft een complotdenker in zich’

6 mrt. 2021

Complotdenkers sporen niet. Viruswappies zijn gek. We zijn geneigd andersdenkenden al snel zo weg te zetten. Maar dat klopt niet, zegt filosoof Harmen Ghijsen. Er zijn tal van redenen waarom iemand zich verdiept in andere waarheden. ,,Het merendeel zijn mensen zoals jij en ik.”

Lees meer »

 

Meubilair etc. uit de natuur

6 mrt. 2021

Weet jij dat de datum 15 maart heel belangrijk is voor de boswachter ? Na 15 maart mag er namelijk niet meer gewerkt worden in de bossen De vogels en andere dieren moeten dan met rust gelaten worden om nestjes te bouwen in bomen of in de grond en jongen te krijgen in de natuur.

Lees meer »

 

Roemeense moet schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro aan ZooParc Overloon na inbraak

5 mrt. 2021

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 32-jarige Roemeen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij pleegde in relatief korte tijd 7 bedrijfsinbraken. Een land- en leeftijdsgenoot krijgt 2,5 jaar cel voor betrokkenheid bij 4 van die inbraken.

Lees meer »

 

ZooParc Overloon heeft gouden award van het Leukste uitje van Noord-Brabant mogen ontvangen

5 mrt. 2021

Gisteren heeft ZooParc Overloon de gouden award van het Leukste uitje van Noord-Brabant mogen ontvangen.

Lees meer »

 

Help Leuke Broeders

5 mrt. 2021

Op 1 januari 2020 begon ons avontuur in Overloon. Nooit hadden we kunnen vermoeden samen met onze drie kids in deze nachtmerrie te geraken. 

Lees meer »

 

Staatssecretaris noemt overlast AZC Overloon ‘compleet onacceptabel’

3 mrt. 2021

DEN HAAG / OVERLOON | Ankie Broekers – Knol, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeester Karel van Soest verstuurde naar aanleiding van de aanhoudende overlast veroorzaakt door inwoners van het AZC in Overloon. 

Lees meer »

 

Plaquette op het 14 Oktoberplein voor Overloonse gevallenen

3 mrt. 2021

We vragen om uw genereuze ondersteuning bij het volgende.Zoals u weet, staat op het 14 Oktoberplein in Overloon het Vrijheidsmonument. Daar staan we elk jaar even stil bij de slachtoffers van oorlog en de prijs die voor vrijheid, zeker ook in Overloon in 1944, is betaald.

Lees meer »

 

Geen publiek maar poppen op het terras

2 mrt. 2021

Overloon - Partycentrum Bos,heeft dinsdag het terras van zijn restaurant in Overloon geopend uit protest tegen het coronabeleid van het kabinet. 

Lees meer »

 

Hoe kunt u stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing 2021?

1 mrt. 2021

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Lees hier welke (extra) mogelijkheden u bij deze verkiezing heeft om uw stem uit te brengen.

Lees meer »

 

Meedenken over de nieuwe gemeente

1 mrt. 2021

Over ruim tien maanden is de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit. Uitgangspunt van deze nieuwe gemeente, bestaande uit 29 dorpen, is dat de gemeente op deze grote schaal niet verder van haar inwoners af moet komen te staan.

Lees meer »

 


«   »