Weekoverzicht

Gepubliceerd op 14 november 2021 om 19:03

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Warm welkom voor Sinterklaas

14 nov. 2021

Sinterklaas is in Overloon is aangekomen. Hij kreeg een warm welkom, maar wel net even anders dan anders. De Sinterklaas comité Overloon hebben tot op het laatste moment hard gewerkt om te zorgen dat de Sint-voor iedereen coronaproof te zien was.

Lees meer »

 

Zo worstelde burgemeester Van Soest met geplande carnavalsfeest in Overloon: ‘Je doet het nooit voor iedereen goed

13 nov. 2021

BOXMEER/OVERLOON - Burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer besloot dinsdag dat het grootse carnavalsfeest op de elfde van de elfde in Overloon niet door kon gaan. Na lang wikken en wegen. Een terugblik.

Lees meer »

 

burgervaders van Land van Cuijk bezoeken grote Pietenhuis

13 nov. 2021

De burgemeesters lieten hun beste acteerwerk zien. "Het was bijzonder om mee te doen", zegt Karel van Soest, burgemeester van Boxmeer. Hij was net als de burgervaders van Cuijk, Mill en Sint Hubert, Grave en Sint Anthonis dinsdagavond ook al te zien in het Sinterklaasjournaal. De vijf gemeenten worden op 1 januari samengevoegd.

Lees meer »

 

Verdere ontwikkeling Health Campus door Necron Group AG

13 nov. 2021

Necron Group AG heeft een perceel van 1,7 hectare op de Health Campus in Boxmeer gekocht en heeft een optie op gefaseerde koop van in totaal zo’n 9,5 hectare. Hiermee zijn alle percelen van de gemeente op de Health Campus verkocht of in optie. 

Lees meer »

 

Siberische tijger Leela overleden

12 nov. 2021

Helaas hebben wij moeten besluiten om Siberische tijger Leela, in te laten slapen. Ze is 17 jaar geworden.(Archief foto)

Lees meer »

 

Sinterklaas

12 nov. 2021

Sinterklaas brengt ook een bezoek aan Overloon. Wel op zondag 14 november 2021 Om 14:30 start de intocht. Aansluitend zal de Sint een bezoek brengen aan de Pit in Overloon

Lees meer »

 

Besmettingen moeten omlaag: strengere regels om contacten te beperken

12 nov. 2021

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Lees meer »

 

Avondvliegoefeningen vliegbasis Volkel

12 nov. 2021

Eind 2021 zetten de vliegers van vliegbasis Volkel in samenwerking met vliegbasis Leeuwarden hun avondvliegoefeningen voort. Oefenen bij duisternis is noodzakelijk om vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, zowel in Nederland als in uitzendgebieden wereldwijd.

Lees meer »

 

alternatieve 11e van d'n 11e

11 nov. 2021

Wie een QR-code kan laten zien, kan zich in de plaatselijke cafés enthousiast in het carnavalsgedruis storten. “Die vrije dag had ik toch al opgenomen

Lees meer »

 

Wat kunt u doen bij misstanden in het buitengebied?

11 nov. 2021

Het buitengebied kent allerlei problemen die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. Strafbare feiten vinden er met regelmaat plaats. Denk aan dumpingen, wildcrossers, stroperij, vissen zonder geldige documenten, afval verbranden maar ook de recreatiedrukte.

Lees meer »

 

man betrapt door winkelpersoneel

11 nov. 2021

Overloon De politie kreeg dinsdagavond  9 november Rond 19.50  uur een melding van winkeldief in een supermarkt aan de 14 Oktoberplein in Overloon De man is door de politie aangehouden.

Lees meer »

 

Pleinfeest Overloon 11e van de 11e gaat niet door

9 nov. 2021

Overloon In goed overleg met de organisatie heeft burgemeester Van Soest besloten het pleinfeest in Overloon 11 november niet door te laten gaan. Eerder deze week kreeg de organisatie groen licht omdat het evenement binnen de landelijke richtlijnen te houden was. 

Lees meer »

 

Carnavalsfeest voor bijna 5000 man in Overloon gaat ondanks coronatwijfels door: ‘Dak gaat eraf’

8 nov. 2021

OVERLOON - Het carnavalsfeest  in Overloon op de elfde van de elfde gaat door. Er waren twijfels of het feest op het 14 Oktoberplein wel doorgang kon vinden, omdat buurregio’s in Limburg grootschalige evenementen hebben verboden door het stijgende aantal coronabesmettingen.Deze donderdag staan 4800 feestvierders voor de kerk in het centrum van het dorp.

Lees meer »