weekoverzicht

Gepubliceerd op 15 mei 2022 om 15:52

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl .

Verkeerschaos in en rond Overloon door bezoekers van Militracks

14 mei 2022

OVERLOON | Op de toegangswegen rond Overloon is zaterdagochtend een verkeerschaos ontstaan door de massale toestroom van bezoekers voor Militracks.

Lees meer »

 

Militracks 2022

14 mei 2022

Op 14 en 15 mei vindt bij Oorlogsmuseum Overloon de elfde editie plaats van Militracks, het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Twee dagen lang zijn er zo’n 100 rijdende voertuigen te zien, waaronder ook dit jaar weer een aantal unieke exemplaren.

Lees meer »

 

1D: SSS’18 veroordeelt Wilhelmina’08 ‘definitief’ tot laatste plaats

13 mei 2022

OVERLOON | SSS'18 hoeft zich geen zorgen meer te maken om de laatste plaats en dus directe degradatie uit de eerste klasse D. De Overloonse formatie won na rust met 4-2 van hekkensluiter Wilhelmina'08 en vergrootte het gat tussen beide teams naar negen punten.

Lees meer »

 

Maas en Leijgraaf (Jaaroverzicht 2021 en Uitvoeringsplan 2022)

13 mei 2022

JAAROVERZICHT 2021 ONDERMIJNING BASISTEAM MAAS EN LEIJGRAAF:14 HENNEPKWEKERIJEN MET BIJNA 3.000 HENNEPPLANTEN OPGEROLDWim Hillenaar: “Ook burgers kunnen een bijdrage leveren”

Lees meer »

 

Azc over week dicht, voor 300 asielzoekers nog geen nieuwe plek

12 mei 2022

De laatste week voor het azc in Overloon breekt aan. Toch heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (coa) nog geen nieuwe plek gevonden voor zo'n driehonderd asielzoekers die nu nog in het asielzoekerscentrum wonen. Volgende week donderdag sluit het azc de deuren.

Lees meer »

 

Unieke voertuigen tijdens Militracks 2022

12 mei 2022

Op 14 en 15 mei vindt bij Oorlogsmuseum Overloon de elfde editie plaats van Militracks, het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Twee dagen lang zijn er zo’n 100 rijdende voertuigen te zien, waaronder ook dit jaar weer een aantal unieke exemplaren.Foto's Oorlogsmuseum

Lees meer »

 

IVN jeugd in de Maasheggen

12 mei 2022

VN "De Maasvallei" organiseerde voor haar jeugdleden een middag in het Unesco Maasheggengebied nabij de Loerangel in Boxmeer. Samen met de leiding ging de jeugd op zoek naar vogels door goed te luisteren, naar bloemen door te kijken en insecten door te speuren. Kleine insecten konden worden opgezogen in een potje en daardoor beter 

Lees meer »

 

einde kindermarkt

11 mei 2022

Wij als organisatie van de Kindermarkt hebben lang nagedacht of en op welke manier wij in de toekomst de Kindermarkt zouden kunnen organiseren. Omdat wij steeds meer de verantwoordelijkheid voelden om een leuke, fijne en vooral veilige Kindermarkt te organiseren zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij de Kindermarkt op deze manier niet meer kunnen organiseren.

Lees meer »

 

A73 dicht tussen knooppunt Rijkevoort en afrit Vierlingsbeek

11 mei 2022

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73. Hierdoor is de A73 tussen knooppunt Rijkevoort en afrit (7) Vierlingsbeek richting Venlo afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 20 mei 21.00 uur tot maandag 23 mei 05.00 uur. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. 

Lees meer »

 

7 aanhoudingen in onderzoek naar gestolen landbouwvoertuigen

10 mei 2022

Oost-Brabant/ Limburg - Tijdens een actiedag werden vanochtend in alle vroegte 7 mannen aangehouden die verdachte zijn in een onderzoek naar diefstallen van landbouwvoertuigen. Op verschillende locaties in Oost-Brabant en Limburg vinden op dit moment doorzoekingen plaats.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

10 mei 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.Foto: Koninklijke Luchtmacht

Lees meer »

 

1D: SSS’18 doet zichzelf tekort bij Veritas

9 mei 2022

NEERITTER | SSS’18 is op bezoek bij Veritas tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Door het 1-0 verlies in Neeritter is het gat met de veilige plekken in de eerste klasse D schier onoverbrugbaar geworden voor de Overloonse formatie, die zich dus kan opmaken voor de nacompetitie.

Lees meer »