overloon nieuws

 weekoverzicht

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 13:43

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl. 

1D: SSS’18 moet ineens achterom kijken na nieuw verlies

22 mei 2022

OVERLOON | SSS’18 wacht alsnog een spannende slotfase van het seizoen. De Overloonse formatie leek tot vorige week een veilige marge te hebben met nummer laatst Wilhelmina’08, maar na de zestiende nederlaag van het seizoen -thuis tegen Wittenhorst- en de tweede zege op rij voor Wilhelmina’08, wordt het toch nog billenknijpen voor SSS’18.

Lees meer »

 

De Lónse Kermis 2022

21 mei 2022

Ieder jaar, in het weekend van de 3e zondag van augustus, is het weer keigezellig in ons dorp. Nou is dat op andere dagen meestal ook zo… Maar, dat weekend is onze Lónse Kermis. Dit jaar van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. Zet het alvast in je agenda.

Lees meer »

 

Fietsen met een Groeter

21 mei 2022

U kunt onder begeleiding van een gids een fietstocht maken, die u voert naar historisch belangrijke locaties van Overloon.

Lees meer »

 

Insectenhotels BS De Waai

21 mei 2022

Basisschool "De Waai" in Cuijk organiseerde voor de leerlingen een workshop Insectenhotel maken.

Lees meer »

 

Wat moet je weten over de storm

20 mei 2022

Vanmiddag komen er in het zuidoosten enkele stevige onweersbuien voor met kans op hagel, plaatselijk windstoten van 60-75 km/u en veel neerslag in korte tijd.

Lees meer »

 

Dikke rookpluimen loods van een recyclingbedrijf

20 mei 2022

Bij een recyclingbedrijf in Venray is vrijdagavond een grote brand uitgebroken.

Lees meer »

 

Nieuwe inzamelvergoeding oud papier voor verenigingen

20 mei 2022

Verenigingen zijn al jarenlang betrokken bij, en erg belangrijk voor de inzameling van huishoudelijk oud papier en karton in de gemeente Land van Cuijk. De verenigingen ontvangen hiervoor een vergoeding van de oud papierverwerker en/of de gemeente.

Lees meer »

 

Overloon biedt open podium

19 mei 2022

Het is volop lente, corona is verhuisd naar achterin de krant en in Overloon en Venray zijn we druk bezig met het programma voor Schijt aan de Grens 2022. Zaterdag 27 en zondag 28 augustus is het zo ver. Meer info over het programma volgt. Eerst wat ander nieuws.

Lees meer »

 

Vijf jaar Plien aan het Museumpark

19 mei 2022

Op 1 juni is het op de kop af vijf jaar geleden dat Peter en Pauline Brouwer het roer compleet omgooiden en hun winkel ‘Plien Modelbouw’ openden aan het Museumpark in Overloon.

Lees meer »

 

Land van Cuijk vangt versneld vergunninghouders op

18 mei 2022

Het COA, en met name de situatie in Ter Apel, is de laatste weken veel in het nieuws geweest. Mensen slapen buiten, in tenten en in sporthallen. Opvang van vluchtelingen zoals we het niet willen. 

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

18 mei 2022

  Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk. Foto: Paul Ten Broeke

Lees meer »

 

Musical Zaad van Satan

17 mei 2022

Op 5 en 6 juni 2022 zal het gaan gebeuren, het spektakel waar harmonieorkest Auletes onder leiding van Paul van Gils al sinds 2019 naar toe leeft: de duivelse musical Zaad van Satan! Dit muziektheater, geschreven door de Belgische componist Bert Appermont, is een echte primeur in Nederland en zal tweemaal volledig uitgevoerd worden in het Openluchttheater van Overloon.

Lees meer »

 

Martien werd toegetakeld door criminele asielzoeker maar ‘ik gun ze de beste opvang’

17 mei 2022

OVERLOON - Het was een traumatische ervaring waar de toen 76-jarige Martien Hendriks nog steeds wel eens van wakker schrikt. Een overval in zijn woonhuis door een asielzoeker die verbleef in het omstreden azc van Overloon. De nasleep gaf het laatste zetje voor sluiting. Donderdag is het zover.

Lees meer »

 

17 mei: Een dag in het teken van acceptatie

17 mei 2022

Het was 17 mei 1990 toen de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Vandaag staat 17 mei bekend als de Internationale Dag tegen Homofobie, Lesbofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, expressie of geslachtskenmerken. 

Lees meer »

 

Terecht gelijkspel’ voor SSS’18 bij subtopper tegen Venlosche Boys

16 mei 2022

SSS’18 is prima in vorm. De voetbalploeg uit Overloon pakte zondag een punt bij Venlosche Boys, een subtopper in de eerste klasse D: 0-0. Deze maand won SSS al op eigen veld van RKSV Heeze (2-1) en Wilhelmina’08 (4-2).

Lees meer »

 

Scooter botst met bestelbus

16 mei 2022

OVERLOON | Op de Venrayseweg in Overloon zijn maandag aan het eind van de middag een scooter en bestelbus met elkaar in botsing gekomen.

Lees meer »

 

Vrijspraak voor automobilist die een klaplong bij bijrijder veroorzaakte in Overloon

16 mei 2022

DEN BOSCH/OVERLOON - De beschonken automobilist uit Overloon (23), die op de Theobaldusweg in zijn woonplaats eerst tegen een geparkeerde auto en vervolgens tegen een boom botste, heeft geen aanmerkelijke schuld aan dit ongeval.

Lees meer »


«   »