overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 18:41

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

NWC groepswinnaar na eenvoudige winst op SSS’18

18 sep. 2022

Asten – NWC heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende vanmiddag op een nat sportpark ’t Root simpel af met SSS’18 (4-0) en trok daarmee groepswinst naar zich toe.

Lees meer »

 

ATB-toertocht

18 sep. 2022

Toerklub Overloon organiseert op zondag 16 oktober 2022 de spectaculaire Gerard Kocken ATB-toertocht. Zij  hebben afstanden van 35, 45 en 55 km. Dit geeft de fanatieke, en ook de beginnende ATB-er de mogelijkheid om zijn of haar grenzen te verkennen.

Lees meer »

 

Herhaalprikronde met vernieuwd vaccin vanaf 19 september van start

18 sep. 2022

Iedereen van 12 jaar en ouder kan dit najaar een herhaalprik tegen corona halen. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten-en/of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt. Zij krijgen vanaf 13 september 2022 een uitnodiging en kunnen vanaf 19 september 2022 op afspraak terecht bij de GGD.

Lees meer »

 

Koninklijke Onderscheiding voor Chrit Joosten

17 sep. 2022

Op zaterdagmiddag 17 september is de heer C.H.M. (Chrit) Joosten uit Overloon benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Kompier uit Venray tijdens de viering van het 90-jarig jubileum van scheidsrechtersvereniging Horst-Venray in Horst.

Lees meer »

 

Burendag

17 sep. 2022

Op zaterdag 24 september 2022 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt.

Lees meer »

 

Gemeente Land van Cuijk start met proef om bomen te behouden waar mogelijk

17 sep. 2022

Geen bomen meer kappen, tenzij het echt niet anders kan. Dat is het nieuwe tijdelijk afwegingskader voor het kappen van gemeentelijke (laan)bomen. Dat wil zeggen dat er goed wordt gekeken of het wel echt nodig is om een boom te kappen, bijvoorbeeld bij (woningbouw)projecten, met als doel om zoveel mogelijk bomen te laten staan.Dit afwegingskader is bedoeld om de periode tot aan het nieuwe bomenbeleid te overbruggen. Het bomenbeleid wordt onderdeel van een meerjarige natuurvisie.

Lees meer »

 

Inzameling GFT-e weer wekelijks

16 sep. 2022

Vanaf 26 september halen we de groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT-e) weer wekelijks op.

Lees meer »

 

Moet dat nou, midden in de nacht met sirene rijden?

16 sep. 2022

Die vraag krijgt de Brandweer regelmatig van mensen die we stoorden in hun slaap. Het korte antwoord is: ja, dat zijn we wettelijk verplicht. Als het belangrijk is dat we zo snel mogelijk ter plaatse zijn (we noemen dat prio 1), dan moeten we de hele rit met zwaailicht en sirene rijden. Ook ’s nachts, wanneer er niemand op straat is.

Lees meer »

 

motorcross weekend

15 sep. 2022

Het volgende crossweekend staat alweer voor de deur! MSV Overloon heeft er ontzettend veel zin in. Daarbij hopen we uiteraard dat de weergoden ons iets beter gezind zijn dan afgelopen weekend.

Lees meer »

 

IVN jeugd creatief in Natuurpalet

15 sep. 2022

IVN De Maasvallei organiseerde voor haar jeugdleden een creatieve middag in Boxmeer

Lees meer »

 

help de Oekraïners

14 sep. 2022

Beste inwoners, Ik hoop dat u kunt helpen. Mijn naam is Evgeniya Balmashnova, ik ben vrijwilliger die Oekraïense vluchtelingen helpt rond Eindhoven. Ik werd benaderd door Oekraïners families, die nu in Overloon wonen, en het is te ver voor mij om te helpen. 

Lees meer »

 

Bomen genoeg, dus houtstook kan deel van energiecrisis oplossen: ‘Maar dat is niet zonder risico

13 sep. 2022

De hoeveelheid hout in de Europese bossen was sinds de middeleeuwen niet zo groot. Een deel kan komende winter prima opgestookt worden.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

13 sep. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Gedegradeerd SSS’18 wil dit seizoen ‘minder achteruitlopen’

12 sep. 2022

BOXMEER - Na drie jaar degradatievoetbal wil Bas Joosten met zijn ploeg SSS’18 dit seizoen - een niveau lager - vaker aan aanvallen toekomen.

Lees meer »

 

Victory Dinner 2022 in Oorlogsmuseum Overloon

12 sep. 2022

Zondag 11 september vormde Oorlogsmuseum Overloon het decor voor het Victory Dinner 2022. Stichting Nederland - Amerika organiseerde in nauwe samenwerking met Jumbo Supermarkten B.V. deze bijzondere avond waarbij het huldigen van oorlogshelden en veteranen centraal stond. Maar liefst tweeëntwintig Tweede Wereldoorlog veteranen waren hierbij aanwezig.(Fotograaf: Stephan Tellier)

Lees meer »

 

Leefbaarheid in de dorpen: Leefbaarheidsfestival en inspiratiesessie Zorg voor Doy

12 sep. 2022

Er gebeurt veel in Noordoost-Brabant om de leefbaarheid in dorpen of wijken te verbeteren. Tal van bewonersinitiatieven, actieve dorpsraden en buurtteams zetten hun schouders eronder. 


«   »