weekoverzicht

Gepubliceerd op 25 februari 2024 om 16:46

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Workshop palletschilderen

25 feb. 2024 10:43

Heeft u ook zo’n zin om creatief bezig te zijn!? Misschien is deze middag palletschilderen iets voor u. Leuk om uw eigen kunstwerk buiten aan de muur te hangen en des te leuker als dat alvast klaar is voordat de lente start! U kunt een eigen afbeelding meenemen en anders hebben wij ook diverse voorbeelden beschikbaar!

Lees meer »

 

Open dag brandweer Vierlingsbeek

23 feb. 2024

Op zaterdag 25 mei 2024 opent Brandweer Vierlingsbeek haar deuren voor een spannende en informatieve open dag. Deze bijzondere dag biedt een unieke kans voor de gemeenschap om een kijkje te nemen achter de schermen van de brandweerkazerne en meer te leren over de belangrijke rol die de brandweer speelt in het beschermen van de lokale gemeenschap.

Lees meer »

 

De ‘Veilig weer naar school’- week

23 feb. 2024

Deze week is het de ‘veilig weer naar school’- week. Tijdens deze week staat de ‘MONO’-campagne centraal. MONO rijden, dat is ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding van je mobiele telefoon. Op de fiets en ook in de auto. De campagne gaat over met één ding tegelijk bezig zijn in het verkeer. Want als je rijdt of fietst, hoef je maar op één ding te letten: de weg.

Lees meer »

 

Jeugd-IVN maakt Zeepsop uit klimop

23 feb. 2024

IVN De Maasvallei organiseerde een natuurmiddag in het Brestbos te Boxmeer. Met 15 kinderen vertrokken we, na een goede uitleg van Eveline over de klimop. Er werd klimop geplukt en in emmers verzameld.

Lees meer »

 

van oud naar nieuw ’t Loont

22 feb. 2024 10:52

In juni 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de financiering van een nieuw schoolgebouw voor de Josefschool in Overloon, een integraal kindcentrum dat zal worden gebouwd.

Lees meer »

 

Lancering MaasheggenKids op NK Maasheggenvlechten

22 feb. 2024

Tijdens dat NK Maasheggenvlechten op zondag 10 maart in Oeffelt wordt MaasheggenKids feestelijk gelanceerd met een leuke MaasheggenKids ontdekkingstocht en tal van kinderactiviteiten.

Lees meer »

 

Oker stelt voor -Onze nieuwe regisseur Peggy Keijsers!

21 feb. 2024 19:46

“Mijn naam is Peggy Keijsers en ik ben een geboren en getogen Venraayse. In 2016 ben ik voor de liefde geïmmigreerd, helemaal naar Horst aan de Maas.

Lees meer »

 

Landelijke Opschoondag 2024: Doe je mee?!

21 feb. 2024

Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Want Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen! Daarom slaan we ook in de gemeente Land van Cuijk de handen ineen en zetten ons in tegen zwerfafval.

Lees meer »

 

Dagworkshop beeldhouwen

20 feb. 2024 19:16

Op zaterdag 23 maart vindt in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon weer een dagworkshop beeldhouwen plaats zowel voor beginners als gevorderden.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

20 feb. 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Grensrechter valt in bij SSS’18: ‘Dit was eigenlijk niet de bedoeling’

19 feb. 2024 19:02

Hij was al gestopt, eind vorig seizoen na twintig jaar, maar stond zondagmiddag toch weer op het veld bij SSS’18. Wout Janssen (38) viel in tegen Eendracht’30 maar kon een nederlaag in Mook niet voorkomen: 2-1 in de tweede klasse E.

Lees meer »

 

Ontdek passie en kunst op het Cultureel Café van Kunstkring Sint Anthonis

19 feb. 2024

Een vertrouwde traditie in de herfst en wintermaanden. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met allerlei kunstvormen zoals schilder- beeldhouwkunst, keramiek, glas, raamobjecten, design, fotografie, muziek, zang, poëzie, verhalen, schrijven etc. Kunstenaars laten zien en horen of vertellen of dragen voor over hun werk en passie. Er is ook zeker veel aandacht voor jonge kunstenaars en beginnend artiesten.

Lees meer »