overloon nieuws

Home » Nieuws »   Weekoverzicht

  Weekoverzicht

Gepubliceerd op 16 mei 2021 om 16:56

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Zuster Christa Hijstek: ‘Kinderen zijn bevattelijk voor mensen met rare ideeën, ik wil ze daarvoor behoeden’

16 mei 2021

Dit is deel 4 in een serie over Oorlogsmuseum Overloon waarin de mensen die zich ervoor inzetten aan het woord komen. Vandaag Christa Hijstek (75) uit Stevensbeek. 

Lees meer »

 

straat in beeld

16 mei 2021

De betekenis van straatnamen is vaak zeer verrassend.Veel straatnamen duiden op een bepaalde periode in de geschiedenis of zijn de namen van mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld.

Lees meer »

 

Het blijft nog wel een tijdje stil in de openluchttheaters

16 mei 2021

OPLOO/OVERLOON - Het blijft nog wel een tijdje stil in het Openluchttheater Overloon en de Graancirkel in Oploo.

Lees meer »

 

bloempotten gevraagd

15 mei 2021

Heb jij misschien nog een bloempot staan waar je niets meer mee doet?Bij de Raaijhal wordt door Volleybalvereniging Sportivo en Raaijhal Overloon op de parkeerplaats een Beachpark gecreëerd waarop de komende zomer, vanaf volgende week zaterdag 22 mei aanstaande lekker buiten kan worden gesport. 

Lees meer »

 

Ons Plattelandsrondje

15 mei 2021

Op (zondag 16 mei): ontdek het Land van Cuijk tijdens Ons Plattelandsrondje. Kies een van de drie mooie fietsroutes, elk langs leden van de vereniging Verrassend Platteland van Cuijk Iedere derde zondag in mei organiseert het Verrassend Platteland van Cuijk Ons

Lees meer »

 

Een schaapstalletje bouwen van wilgentakken

15 mei 2021

Een schaapstal dient ervoor om de schapen tijdens de winter te laten wonen in een warme stal en in het voorjaar om de ooien (moederschapen) de lammetjes te laten baren 

Lees meer »

 

Oorlogsheld van Overloon, Ken Mayhew overleden

14 mei 2021

Kenneth George Mayhew, de oudste Ridder Militaire Willems-Orde is vandaag in het Engelse Norfolk overleden. De Brit werd 104 jaar.

Lees meer »

 

A73: weekendnachtafsluiting

14 mei 2021

Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A73. 

Lees meer »

 

Beleef het buitenleven

14 mei 2021

Vekabo bestaat al 40 jaar. Maar we staan zeker niet stil. Achter de schermen werken we namelijk aan een nieuwe website. Met een nieuwe naam, met nog meer inspiratie voor je vakantie op het platteland en in het groen. 

Lees meer »

 

Waarschuwing – oplichters actief!

13 mei 2021

Zoals al eerder is, gebeurt in Overloon was er op woensdag 13 mei een oplichter bezig geweest met verkoop van gereedschappen, aggregaten, industriële stofzuigers, etc. 

Lees meer »

 

‘Ik wil graag mensen kunnen helpen met mijn muziek’

13 mei 2021

OVERLOON - Hoewel de discussie over het asielzoekerscentrum in Overloon en haar bewoners de laatste tijd hoog oploopt, gebeuren er ook mooie dingen achter de hekken van het azc. 

Lees meer »

 

Meepraten over jouw wijk of dorp. Dat is de kern van kernendemocratie!

13 mei 2021

Met 33 kernen wordt de nieuwe gemeente Land van Cuijk één van de grootste gemeenten van Noord-Brabant. We zorgen dat we dichtbij jou blijven staan door te werken aan een ‘kernendemocratie’. Dit houdt in dat jij als inwoner meedenkt over wat er moet gebeuren in jouw wijk of dorp.

Lees meer »

 

10-jarig Jubileum : Museum Van Alle Tijden

12 mei 2021

Ans Verdijk (1959) uit Beugen is een beeldend kunstenaar.  Ze maakt organisch aandoende objecten, tekeningen, boeken,  sieraden, schilderingen, video's en foto's. 

Lees meer »

 

Beachpark Overloon pas open als terras bij sporthal open mag: ‘Dit is bureaucratie ten top’

11 mei 2021

OVERLOON - De opening van een beachpark bij sporthal de Raaijhal in Overloon laat op zich wachten, omdat het terras erbij nog niet open mag. Exploitant Harold Goemans vindt dat laatste onbegrijpelijk.

Lees meer »

 

Geboortegolf in ZooParc: meerdere jongen van bedreigde soorten geboren

11 mei 2021

In ZooParc heeft een heuse geboortegolf plaatsgevonden. In de dierentuin in Overloon zijn een brazzameerkat, drie Aziatische kleinklauwotters, twee Bennettwallaby's en twee ringstaartmaki's geboren. Daarnaast zijn er twaalf Afrikaanse pinguïns uit het ei gekropen. 

Lees meer »

 

Sportscholen open en buiten meer mogelijk

11 mei 2021

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

Lees meer »

 


«   »