overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 25 juli 2021 om 16:52

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Sokkeltocht

25 jul. 2021

De Sokkeltocht zijn drie, relatief korte wandelingen in het Land van Cuijk (Grave, Mill, Overloon).

Lees meer »

 

waardering voor vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen

25 jul. 2021

INGEZONDEN BRIEF In "DE BOK" van dit weekend staat een artikel van Burgemeester Karel van Soest In de laatste alinea spreekt hij waardering uit voor al die vrijwilligers die opkomen en zich inzetten voor de vluchtelingen in AZC Overloon.

Lees meer »

 

Werkgroep Overloon War Cemetery wordt Stichting Overloon War Chronicles

25 jul. 2021

Het bestuur van de nieuwe Stichting Overloon War Chronicles met de zojuist ondertekende stichtingsakte, v.l.n.r.: secretaris Piet Peters, voorzitter Leo Janssen en penningmeester Oscar Huisman.

Lees meer »

 

Boeren en tuinders pakken uit

24 jul. 2021

Kom langs bij boeren en tuinders en geniet van het platteland. Deze zomer organiseren boeren en tuinders op diverse plekken in Nederland activiteiten voor iedereen, van jong tot oud.

Lees meer »

 

Beginnen met Hardlopen – Diplomaloop

24 jul. 2021

Lopen is leuk! Lopen is een hele normale activiteit voor het lichaam en is gezond! Bij AV Sporting leren we je echt naar een doel toe te werken en wel om 5km aaneengesloten te rennen. Tijd is niet belangrijk, gewoon 5km hardlopen! In 12 weken tijd wordt in een rustige opbouw het hardlopen aangeleerd. 

Lees meer »

 

Letse jongedame leert met moeder vlechten bij Verdeliet

23 jul. 2021

De snelfietspad gaat via Cuijk langs Verdeliet over de Maas Vaak komen mensen dan even op bezoek om een rondje in de biologische tuin te lopen en verse groenten in de winkel te kopen.

Lees meer »

 

Landelijke Opschoondag

23 jul. 2021

Tijdens de Landelijke Opschoondag is het fijn om samen in actie te komen tegen zwerfafval. Deze Landelijke Opschoondag vindt altijd in het voorjaar plaats. Door corona hebben wij hier niet aan meegedaan. 

Lees meer »

 

Sloop laatste gebouw voormalige school dr. Peelenstraat

23 jul. 2021

Burgemeester Van Soest deed donderdag de aftrap voor de sloop van het laatste gebouw van het voormalige scholencomplex aan de Boxmeerse dr. Peelenstraat.

Lees meer »

 

Opruimen natuurgebieden na hoog water flinke klus

23 jul. 2021

Limburg en Brabant werden afgelopen week getroffen door een watersnoodramp. Het water is gezakt, maar nu wordt de schade pas goed zichtbaar. Straten liggen vol rommel die is meegesleurd door het water. Ook in natuurgebieden is veel rommel achtergebleven. Natuurmonumenten heeft de komende tijd hulp nodig om de troep in natuurgebieden in Limburg en Brabant op te ruimen.

Lees meer »

 

Bijzondere geboorte in ZooParc: voor het eerst fossa's geboren in Nederland

23 jul. 2021

In ZooParc heeft een bijzondere geboorte plaatsgevonden. Voor het eerst zijn er in een Nederlandse dierentuin fossa's geboren. De twee jonkies kwamen eind mei ter wereld in de dierentuin in Overloon en zijn de enige fossa’s die tot op heden in 2021 in een dierentuin zijn geboren.

Lees meer »

 

Gezocht: gastheren/gastvrouwen voor huiskamers

22 jul. 2021

Zorgcentra van Pantein in Gennep, Boxmeer, Overloon, Cuijk, Haps, Mill, Sint Anthonis en Wanroij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als gastheer of gastvrouw in een huiskamer willen werken. De bewoners kunnen in deze huiskamers terecht voor een praatje, maaltijd of activiteit.

Lees meer »

 

total body workout’ trainingen

21 jul. 2021

Vanaf september starten twee gloednieuwe ‘total body workout’ trainingen in De Pit in Overloon!

Lees meer »

 

Afsluiting A73

21 jul. 2021

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A73. Hierdoor is de A73 tussen knooppunt Rijkevoort en afrit (8) Venray-Noord afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 23 juli 21.00 uur tot maandag 26 juli 2021 05.00 uur.

Lees meer »

 

Politie zoekt getuigen van verkeersconflict op A73

20 jul. 2021

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersconflict op de A73 bij Vierlingsbeek/Overloon. 

Lees meer »

 

Een Mexicaan in Overloon

19 jul. 2021

Overloon - Deze agave, officieel  de agave Victoria Regina,  heeft al zo’n 25 jaar in de serre en tuin gestaan.

Lees meer »


«   »