weekoverzicht

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 17:29

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

 

Workshops Edelstenen

16 okt. 2022

 Erika van Lankveld zal in november starten met enkele interessante workshops omtrent de werking en gebruik van edelstenen. Ook zal zij een lezing geven met als thema ‘Leef vanuit je hart en ziel’.

Lees meer »

 

grote belangstelling voor de unieke docu-film “In the hour of Victory”

16 okt. 2022

Onder grote belangstelling werd gisteravond de unieke docu-film “In the hour of Victory” over het leven van Majoor Anthony Smith, die begraven ligt op de oorlogsbegraafplaats in Overloon, uitgezonden in de Pit in Overloon. 

Lees meer »

 

Natuurwerkdag in de Loonse Duinen

16 okt. 2022

Aankomend najaar kan heel Nederland weer meedoen aan de Nationale Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.  

Lees meer »

 

de Tweede Wereldoorlog komt tot leven op Eyewitness Event

15 okt. 2022

Op 15 & 16 oktober vindt het nieuwe Eyewitness Event plaats bij Oorlogsmuseum Overloon. De naam van het event is mede gekozen als eerbetoon aan het Eyewitness Museum in Beek dat vorig weekend voorgoed zijn deuren sloot. Oorlogsmuseum Overloon neemt een deel van de collectie over van het Beekse museum. 

Lees meer »

 

Gezocht:flexibele all-round vrijwilligers voor Gemeenschapshuis de pit

14 okt. 2022

Draag jij verenigingen en vooral de gemeenschap van Overloon een warm hart toe en heb jij een paar vrije uurtjes in de week/maand over?

Lees meer »

 

Natuurfeest Tongelaar

14 okt. 2022

AAN ALLE KINDEREN VAN DE BASISSCHOOL Op zondag 23 oktober start de herfstvakantie bij  Kasteel Tongelaar met een Natuurfeest van 11 tot  17 uur,

Lees meer »

 

Groente mag lekker z’n gang gaan bij Boompjes, met prima resultaat

14 okt. 2022

Bij Boompjes in Overloon staat een chef te koken die iedere groentesoort met liefdevolle egards behandelt. Van desserts maken lijkt hij overigens minder gecharmeerd.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

13 okt. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Presentatie nieuwe gedichtenbundel ‘Want liefde kan alleen maar leven’ van Anke van Leeuwen

12 okt. 2022

In sommige periodes van je leven is er zoveel te voelen, te ervaren, te overdenken en te kiezen. Ervaringen waarvan je weet, dat ze voorgoed je leven zullen veranderen.

Lees meer »

 

DOE MEE AAN DE ENQUÊTE OVER DE REACTIVERING VAN VLIEGVELD "DE PEEL"

12 okt. 2022

Komende maandag wordt er met maar liefst een F - 35  een demonstratievlucht / belevingsvlucht gevlogen op een tijd dat de meeste mensen elders aan het werk zijn. In werkelijkheid vliegt de luchtmacht altijd met 4 of 6 toestellen tegelijk! 

Lees meer »

 

Grote gevechtsoefening in november brengt militairen en helikopters door heel Nederland

12 okt. 2022

Van 31 oktober t/m 18 november vindt de grote militaire oefening FALCON AUTUMN plaats in Nederland.

Lees meer »

 

Knallen en kleine explosies tijdens Eyewitness Event

11 okt. 2022

Komend weekend zal voor het eerst het nieuwe Eyewitness Event plaatsvinden bij Oorlogsmuseum Overloon. Een uniek weekend met allerlei activiteiten en meer dan 300 re-enactors die het leven achter en aan het front van de Tweede Wereldoorlog gaan uitbeelden.

Lees meer »

 

Nieuwe wegversmalling veel te gevaarlijk, eerste ongeluk al gebeurd

11 okt. 2022

Een nieuwe wegversmalling in Overloon is volgens veel weggebruikers veel te gevaarlijk. De weg werd twee weken geleden aangepakt en het eerste ongeluk is inmiddels een feit.

Lees meer »

 

Gezamenlijke fietsverlichtingsactie voor middelbare scholen Boxmeer en Stevensbeek

11 okt. 2022

In de komende weken kunnen leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer Boxmeer en Stevensbeek en Pro College Boxmeer op school hun fietsverlichting laten controleren en wordt er aandacht besteed aan de gevaren van fietsen in het donker.

Lees meer »