weekoverzicht

Gepubliceerd op 21 mei 2023 om 20:00

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Drukbezochte 12e editie Militracks

21 mei 2023 13:01

Op 20 en 21 mei vindt de 12e editie van Militracks plaats. Oorlogsmuseum Overloon heeft méér voertuigen kunnen strikken dan ooit tevoren. En rupsvoertuigen vormen een groot deel daarvan. Militracks is het grootste evenement in de wereld op het gebied van Duitse voertuigentechniek uit de Tweede Wereldoorlog

Lees meer »

 

Soldaatje spelen op Militracks: 'Maar volledige uniforms mogen niet'

20 mei 2023 15:41

Militracks in Overloon trekt zaterdag 10.000 bezoekers. Het oorlogsevenement is zo populair, dat bezoekers aan de poort teleurgesteld moeten worden. Er zijn zelfs vanuit Australië mensen die hun hart ophalen tussen de tanks, motoren en uniforms.

Lees meer »

 

Grootschalige wegwerkzaamheden

20 mei 2023

De snelwegen in Noord-Brabant en Limburg zijn van goede kwaliteit. Om dit te behouden voeren we elk jaar regulier onderhoud uit.

Lees meer »

 

verkeerschaos in en rond Overloon door Militracks

20 mei 2023 12:20

Op de toegangswegen rond Overloon moeten mensen dit weekend rekening houden met drukte. Dit vanwege het evenement Militracks.

Lees meer »

 

Eerbetoon voor Canadese bevrijders

19 mei 2023

Op de oorlogsbegraafplaats in Groesbeek liggen ook vijf militairen begraven die in WOII bij een crash in Vierlingsbeek om het leven kwamen.

Lees meer »

 

Heren 1 heeft zondag alle steun nodig!

18 mei 2023 14:19

Komende zondag staat de laatste competitieronde van het seizoen gepland. Afgelopen weken is ons Urst afgezakt naar plek 9 van de ranglijst en dat is een plek waarbij nacompetitie moet worden gespeeld om te handhaven in de 2de klasse. Om de nacompetitie te ontlopen moet zondag een goed resultaat worden behaald!

Lees meer »

 

open repetitie

18 mei 2023 10:17

Onder leiding van onze nieuwe dirigent Marco Mariën heeft Oker inmiddels een drietal concerten achter de rug, zowel met Kerst als tijdens het Sing Challenge Festival in de Schatberg te Sevenum. Nummers als This is what it feels like, Soldier on, Can’t stop the feeling en This is me kwamen voorbij. Maar ook Shallow en het Duitse nummer Laut sein zaten in het repertoire.

Lees meer »

 

iconische Tiger tank  in Overloon

17 mei 2023 19:47

Komend weekend op 20 en 21 mei is er bij Militracks in Overloon een Tiger tank te zien. Hoewel die niet zal rijden, zal het toch het hoogtepunt van het voertuigprogramma zijn.

Lees meer »

 

Lezing Culturele Biografie

16 mei 2023 20:09

De lezing, verzorgd door dhr. Jan Nillesen, betreft een landschapsbiografische en historisch ecologische visie op Loon. De Maas vormt de ruggengraat, de Peel het dak van het gebied. 

Lees meer »

 

Clown Marco Mariani houdt van zijn gekke, harde en vrije leven

16 mei 2023 17:22

Marco Mariani is de clown van The Magical World of Circus, deze week te zien in Overloon.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

16 mei 2023

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees meer »

 

Paarden- en ponyclub Overloon start recreantengroep en clinics

15 mei 2023 19:58

Overloon Om in te spelen op behoeften van hun leden start Paarden- en ponyclub Overloon met een nieuw, uniek concept. Naast hun reguliere dressuur- en springlessen biedt de club vanaf 1 juni clinics aan, gegeven door grote namen in de paardensport. Daarnaast voegen ze een recreantengroep toe aan hun vereniging, waar rijden in clubverband en plezier centraal staat.

Lees meer »

 

SSS’18 kreeg in de knotsgekke competitie twee tikken op één dag

15 mei 2023 19:07

De Overloonse ploeg werd overklast door DAW (6-0) en zakte door winst van concurrenten Rhode en Eendracht’30 naar een nacompetitieplek.

Lees meer »