weekoverzicht

Gepubliceerd op 26 november 2023 om 12:40

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Museum in het donker

26 nov. 2023 10:25

Oorlogsmuseum Overloon wordt nog één keer omgetoverd tot het (strijd)toneel van 101st Airborne Paratrooper Vincent J. Speranza. Na drie jaren van afwezigheid is Museum in het donker terug van weggeweest.

Lees meer »

 

in Overloon staat een prachtige school met neergestort vliegtuig, met dank aan de vleermuis

25 nov. 2023 10:33

Het valt niet te ontkennen. Het nieuwe gebouw van de Josefschool en dagopvang Spring in Overloon is een plaatje. Niet eens zo zeer van de buitenkant. Vooral binnen ademt het gebouw - het klinkt misschien vreemd - vrijheid.

Lees meer »

 

Samen veilig de donkere dagen door

25 nov. 2023

In de winter wordt veel vaker ingebroken dan in andere periodes van het jaar. De donkere dagen van het jaar vormen namelijk een ideale situatie voor inbrekers. Met als een hoogtepunt de feestdagen zoals pakjesavond (Sinterklaas), de Kerstdagen (kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag) en oudejaarsavond.

Lees meer »

 

PVV is in Land van Cuijk de grootste partij

25 nov. 2023

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 is gebleken dat de PVV de grootste partij is geworden in het Land van Cuijk, op basis van 76% van de opkomst.

Lees meer »

 

Vliegbewegingen boven De Peel

25 nov. 2023

Van maandag 4 t/m donderdag 7 december wordt er gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun.

Lees meer »

 

Onthulling nieuwe naam Kindcentrum ’t Loont

24 nov. 2023 19:26

Op 24 november werd de nieuwe naam van het toekomstige kindcentrum aan de Theobaldusweg in Overloon onthuld, met veel enthousiasme van de kinderen, ouders en medewerkers. Na een uitgebreide inzendingen ronde, waarin iedereen mocht meedenken, is de naam "’t Loont" gekozen als identiteit voor het kindcentrum. Deze onthulling vond plaats tijdens de officiële opening, waarbij kinderen van de dagopvang van Spring, de leerlingen van de basisschool, hun ouders/verzorgers, medewerkers en andere betrokkenen aanwezig waren.

Lees meer »

 

Toename Duitse bezoekers ZooParc dankzij samenwerking Tiergarten Kleve

24 nov. 2023 10:31

De samenwerking tussen ZooParc en Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef) dit jaar heeft de dierentuin in Overloon aanzienlijk meer Duitse bezoekers opgeleverd: hun aantal steeg van 20 naar 25 procent van het totaal aantal gasten.

Lees meer »

 

Cultureel Café

24 nov. 2023

Met de langere- en koude herfst-winteravonden weer in aantocht, zorgt Kunstkring Sint Anthonis weer voor een boeiend binnenprogramma. In het Cultureel Café, divers en met álles op het gebied van Kunst en Cultuur, komen  allerlei vormen van kunst en cultuur aan de orde. Niet alleen beeldende kunst, maar ook op bijvoorbeeld muzikaal gebied,  theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur … en nog veel meer.

Lees meer »

 

‘Vol Karakter’ met Fanfare Vriendenkring

23 nov. 2023 19:19

Een nieuwe editie van ons jaarlijkse kerstconcert staat op het programma en dit jaar is het thema ‘Vol Karakter’.Dit concert belooft opnieuw een spektakel te worden vol karakter, met prachtige muziek enbijzondere deelnemers.

Lees meer »

 

Verjaardagenactie schenkt €1.000 aan Avontuurlijke Leertuin

22 nov. 2023 19:56

Inmiddels is de bouw van het nieuwe kindcentrum klaar, genieten de kinderen er hun onderwijs, en wordt momenteel de Avontuurlijke Leertuin op het schoolplein aangelegd. Een prachtig initiatief waar ieder kind in Overloon zich zowel onder als buiten schooltijd mag ontwikkelen. Bovendien is de plek buiten schooltijd vrij toegankelijk voor iedere Overloner. Voor het inrichten van dit buitenterrein zijn vele bijdragen nodig.

Lees meer »

 

Fanfare Vriendenkring op weg naar concours

22 nov. 2023 19:15

Het is een spannende tijd voor Fanfare Vriendenkring! Na maanden van intensieve repetities en hard werken, staan we op het punt om deel te nemen aan een belangrijk concours. Het doel? In de 1e divisie blijven en laten zien wat we in huis hebben.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

21 nov. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Verkiezing Tweede Kamer

21 nov. 2023

Op woensdag 22 november 2023 is de verkiezing voor de Tweede Kamer. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur.

Lees meer »

 

SSS’18 verliest ook de zesde wedstrijd

20 nov. 2023 20:05

Op een druilerige zondagmiddag moest SSS’18 thuis aantreden  tegen Schaik. Terwijl iedereen hoopte op betere tijden waren de goden ons niet goed gezind. 

Lees meer »

 

De ziel van carnaval

20 nov. 2023 19:25

De twee zeer fervente carnavalisten Mike Weerts en Bjorn van der Doelen leggen de ziel van carnaval bloot.  De ziel van carnaval is een masterclass en bonte avond ineen.

Lees meer »