weekoverzicht

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 16:21

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

Stikstof is struikelblok voor re-activering De Peel !!

3 dec. 2023

Eind september werd door Defensie breed uitgemeten dat stikstof niet langer een probleem is voor re-activering van vliegbasis De Peel.Na overleg met Werkgroep Behoud de Peel, heeft onze werkgroep het rapport waarop Defensie zich baseert, kritisch doorgelicht. Conclusie: het onderzoek voor Defensie deugt niet; stikstof is een niet te nemen hindernis voor re-activering van De Peel.

Lees meer »

 

Kerstconcert ‘Vol Karakter’ met Fanfare Vriendenkring

23 nov. 2023 19:19

Een nieuwe editie van ons jaarlijkse kerstconcert staat op het programma en dit jaar is het thema ‘Vol Karakter’.Dit concert belooft opnieuw een spektakel te worden vol karakter, met prachtige muziek enbijzondere deelnemers.

Lees meer »

 

Alles wat u moet weten over vuurwerk: Meldingen, Regelgeving, en Veiligheid

1 dec. 2023 20:03

Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas vallen er ook elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast.

Lees meer »

 

oliebollenactie SJIL

1 dec. 2023 14:59

Op zondag 31 december staat de jaarlijkse oliebollenactie van SJIL weer op het programma. De voorgaande jaren waren een groot succes, met veel verkochte oliebollen, rozijnenbollen en appelflappen. Deze actie heeft mooie bedragen opgeleverd voor de activiteiten van SJIL, en daarom gaan zij ook dit jaar weer oliebollen verkopen. Om dit te realiseren hebben SJIL jullie hulp nodig!

Lees meer »

 

loopgraaf gaat van Neerkant naar Oorlogsmuseum Overloon

1 dec. 2023 11:03

Het waren geen bunkers zoals in eerste instantie werd gedacht, maar twee betonnen loopgraven die per ongeluk werden ontdekt in Neerkant. Ze zijn van Nederlandse makelij en afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. De gemeente wil de ene loopgraaf met schuil-nis schenken aan het Oorlogsmuseum in Overloon en proberen de andere loopgraaf te laten liggen op de originele plek.

Lees meer »

November 2023

 

Opnieuw streep door derby Olympia-SSS

30 nov. 2023 19:55

De weergoden blijven Olympia’18 en SSS’18 niet goed gezind. Zo is het duel tussen de buurclubs in Boxmeer opnieuw afgelast omdat het speelveld onbespeelbaar is. Eerder twee keer al na hevige regenval, nu vanwege de vrieskou.

Lees meer »

 

Familieopstellingen

30 nov. 2023 16:25

Familieopstellingen is een manier om zicht te krijgen op jouw eigen plek binnen een systeem (gezin van herkomst, relaties, werk, e.d).

Lees meer »

 

Test NL-Alert Bericht Verstuurd Op 4 December

30 nov. 2023

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit. Op maandag 4 december 2023 wordt het volgende testbericht verstuurd.

Lees meer »

 

Lening van €5 miljoen helpt Oorlogsmuseum Overloon bij grootste investering ooit

29 nov. 2023 19:23

De provincie Noord-Brabant verstrekt een lening van €5 miljoen aan Oorlogsmuseum Overloon. Het geld is bestemd voor het project ‘voor nieuw publiek’, dat onder meer bestaat uit een levensechte simulatie van D-Day en de Slag bij Overloon.

Lees meer »

 

Gezonde reuzenmiereneter ter wereld gekomen in ZooParc Overloon

28 nov. 2023 19:07

In ZooParc Overloon is een gezonde reuzenmiereneter geboren. Moeder Tousle is in de nacht van donderdag op vrijdag bevallen na een dracht van ongeveer zes maanden. Het geslacht van het jonge dier is nog niet bekend.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

28 nov. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Vier aanhoudingen na invallen onderzoek verdovende middelen

28 nov. 2023

Venray - De politie heeft vanochtend bij invallen op acht locaties in Venray vier verdachten aangehouden. Zij worden ervan verdacht zich in georganiseerd verband bezig te hebben gehouden met de handel in verdovende middelen.

Lees meer »

 

Fanfare Vriendkring Schittert op Bondsconcours en Nodigt Jullie Uit voor Kerstconcert!

27 nov. 2023 16:47

Fanfare Vriendenkring Overloon heeft gisteren met veel trots deelgenomen aan het bondsconcours in Veldhoven, na maanden van intensieve repetities en toegewijd hard werken. Onder leiding van dirigent Geert Mooren hebben de muzikanten zich volledig ingezet om hun muzikale prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer »