weekoverzicht

Gepubliceerd op 19 mei 2024 om 18:14

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving

 

Pas op voor Modder op de weg kans op gladde wegen

19 mei 2024 14:56

Er wordt weer op het en het land gewerkt Bij deze werkzaamheden is het onvermijdelijk dat er modder op de weg komt. Modder of klei en regen zijn dé ingrediënten voor een verraderlijk glad wegdek.

Lees meer »

 

Auto tegen boom door modder op de weg

19 mei 2024 10:53

Op zondag 19 mei rond 09.00 uur vond er op de Oploseweg in Overloon een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een vrouw gewond raakte. De vrouw verloor de macht over het stuur van haar auto op de modderige weg en botste tegen een boom.

Lees meer »

 

Brandweer rukt uit voor brandgerucht

19 mei 2024 07:11

In de zondagochtend van zondag 19 mei, om ongeveer 05:00 uur, werd de brandweer van Vierlingsbeek gealarmeerd voor een brandmelding in een Hof van Loon in overloon. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek het gelukkig om een vals alarm te gaan. Het brandalarm was afgegaan, maar er was geen daadwerkelijke brand.

Lees meer »

 

Lóns Liedjes Festival - Schrijf je nu in!

17 mei 2024 20:16

Grijp je kans! Laat deze unieke gelegenheid niet aan je voorbijgaan. Schrijf je nu in, want de inschrijvingen sluiten op 1 juli aanstaande. Aarzel niet te lang, want we hanteren een maximaal aantal deelnemers.

Lees meer »

 

Frühschoppen met Blaaskapel Freunde Echo en De Maasgalmkapel

17 mei 2024 17:10

Op zondag 9 juni organiseert blaaskapel Freunde Echo wederom een gezellig Frühschoppen in de buitenlucht bij Ontmoetingspunt ’t Helder.

Lees meer »

 

Inspiratiedag bij De Avonturentuin

17 mei 2024

Bodem-, modder- en paardenweidespecialist “We willen met De Avonturentuin onze passie voor paarden en natuur graag met anderen delen.”

Lees meer »

 

Het was een camperpark, is nu een camping, en die zit vol: ‘We hadden twee keer uit kunnen verkopen’

16 mei 2024 19:14

Waar eerst alleen campers stonden rondom ’t Schaartven in Overloon, kunnen nu ook ‘echte’ kampeerders - die met tent en caravan - terecht op Camping Schaartven. Een succesverhaal van twee eigenaren die het roer omgooiden. (foto: bron: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

Lees meer »

 

leerlingen volgen keuzecursussen bij bs de Canadas

16 mei 2024

Basisschool de Canadas  (Jenaplan) in Boxmeer organiseert regelmatig extra cursussen waarbij de leerlingen mogen kiezen welke cursus hen het meest interesseert

Lees meer »

 

EVA dames genieten van de Unesco Maasheggen

15 mei 2024

Een stralende dag om "Het mooiste plekje van Boxmeer" te bezoeken om er te gaan wandelen in stille natuur Allereerst een uiteenzetting over het UNESCO Maasheggen gebied, het ontstaan, de bewoners, de kruidige graslanden,

Lees meer »

 

Files in Overloon? Organisatie Militracks wil met maatregelen overlast voorkomen

14 mei 2024 18:59

Oorlogsmuseum Overloon doet er alles aan om te voorkomen dat er verkeersoverlast ontstaat door bezoekers van het evenement Militracks. Vorig jaar slibden de wegen in en richting Overloon dicht door bezoekers die met de auto kwamen.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

14 mei 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Moeizame overwinning

13 mei 2024 20:17

Overloon - Werd SSS’18 eerder deze competitie nog overvleugeld, vandaag kwam de overwinning van Schijndel/DE WIT moeizamer tot stand. Sport Sterkt Spieren uit 1918 heeft zich al een groot aantal weken geleden verzoend met degradatie naar de derde klasse. SSS’18 verzamelde dit seizoen één punt uit 21 wedstrijden.

Lees meer »

 

Een primeur voor Militracks!

13 mei 2024 19:19

Méér pantsermaterieel dan ooit tevoren Op 25 en 26 mei vindt Militracks 2024 plaats. Met meer dan 125 Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog die rijdend te zien zijn op het 1,5 km lange parcours. Dé highlight dit jaar is de Panzer IV, een middelzware Duitse tank die bekend stond om zijn betrouwbaarheid en bereik. Nog nooit eerder was deze te zien tijdens Militracks. De tank zal zich een weg door Europa banen om op Militracks acte de présence te geven. Vanuit het Musée des Blindes in Saumur, in Frankrijk, wordt de tank op een dieplader naar Overloon vervoerd.

Lees meer »

 

Waarschuwing voor oplichting via nep-politieagenten

13 mei 2024

De Politie Land van Cuijk krijgen weer nieuwe meldingen binnen dat burgers worden gebeld door de "politie."Aan de andere kant van de lijn doet iemand zich voor als medewerker van de politie.

Lees meer »

 

112-hulpverleningsdag bij vernieuwde brandweerkazerne

13 mei 2024

112-hulpverleningsdag bij vernieuwde brandweerkazerne Het brandweerkorps van Vierlingsbeek houdt op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur een 112-dag in en om de vernieuwde kazerne aan de Molenweg.

Lees meer »