overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 12 april 2020 om 10:10

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving. Alleen is het probleem, dat vaak weinig van ons de gebeurtenissen van afgelopen week te horen krijgen. Vandaar dat ik ze hier voor jullie even op een rijtje heb gezet! Weekoverzicht: een terugblik op het nieuws van deze week.

Bericht van de burgemeester aan de jongeren

12 apr. 2020

Beste inwoners, Als inwoners van de gemeente Boxmeer doen we het gemiddeld echt goed in de bestrijding van corona.

Lees meer »

 

Brandweer rukt uit voor smeulend kampvuur

12 apr. 2020

De brandweer moest vanochtend uitrukken voor een na-smeulend kampvuur bij de voormalige uitkijktoren bij het Schaartven in Overloon.

Lees meer »

 

Landal De Vers ondergaat totale metamorfose

11 apr. 2020

Overloon- Landal De Vers.Het park is compleet herontwikkeld, oude woningen gesloopt en vervangen door luxe villa’s met veranda.Landal De Vers zijn prachtige makeover. Bungalows ze zijn luxer en faciliteiten zijn beter.

Lees meer »

 

‘Ik vertel medewerkers dat het geen sprint is, maar een marathon’

11 apr. 2020

OVERLOON – Supermarkondernemers beleven een onwerkelijke tijd. Wat begon met hamstergekte in heel het land, veranderde in steeds strenger wordende maatregelen. Inmiddels verandert de situatie continu, wat de creativiteit en communicatieve vaardigheden van ondernemers en franchisegevers flink op de proef stelt. Ondernemers delen hun ervaring. In dit artikel: Jan Verbeeten. 

Lees meer »

 

De Grote Bos Online Pub Quiz

10 apr. 2020

OVERLOON - Horecaondernemers bedenken in deze moeilijke tijd innovatieve oplossingen om onder de aandacht van het grote publiek te komen.

Lees meer »

 

Anderhalve meter Oorlogsmuseum

10 apr. 2020

Als de Corona-crisis over is, krijgen bezoekers ruim baan in het Oorlogsmuseum in Overloon. Want dat is van levensbelang voor het voortbestaan van het museum.Het wil daarom het eerste anderhalvemetermuseum van Nederland worden.

Lees meer »

 

Ik let op wild

10 apr. 2020

Extra maatregel is het plaatsen van motto-borden op 16 trajecten waar veel wild voorkomt. Daarop staan een springende ree, of een ree en een wild zwijn (afhankelijk van waar deze voorkomen) én de tekst ‘Wij steken zomaar over’. Op sommige plekken hangt de provincie bij wijze van pilot ook speciale wildspiegels op. De resultaten worden nauwkeurig gemonitord. Verschillende Brabantse gemeenten gaan banners gebruiken, bijvoorbeeld voor uitvalswegen richting provinciale wegen. 

Lees meer »

 

Het coronavirus houdt Zanggroep Palet niet thuis

10 apr. 2020

Pasen zal dit jaar anders zijn.Gedwongen door de maatregelen i.v.m. het coronavirus kunnen we niet op de vertrouwde manier met elkaar in contact komen. Daarom heeft Zanggroep Palet het plan opgevat om 'Een Weg' voor iedereen toegankelijk te maken.

Lees meer »

 

Het leven in de dierentuin achter gesloten deuren

10 apr. 2020

Ook ZooParc Overloon moet haar deuren tot 28 april gesloten houden. Ondanks de crisis gaat het werk in het dierenpark gewoon door.

Lees meer »

 

Kerkklokken luiden om 12.00 uur op Eerste Paasdag om de opstanding van Christus te vieren

10 apr. 2020

De Nederlandse Bisschoppenconferentie vraagt parochies om op Eerste Paasdag, zondag 12 april tussen 12.00 en 12.15 uur de kerkklokken te luiden.

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum Overloon hoopt op noodkrediet: 'Anders gaat het licht uit'

9 apr. 2020

OVERLOON - "Je moet nu alle zeilen bijzetten om deze periode te overleven." Directeur Erik van den Dungen is duidelijk over de gevolgen van de coronacrisis voor het Oorlogsmuseum in Overloon. Dat heeft het, net zoals veel andere musea, financieel lastig nu er geen bezoekers meer mogen komen.

Lees meer »

 

Renuka de Kunder schrijft inspiratiebundel ‘een reis vol passie’

8 apr. 2020

Ben jij in deze periode ook op zoek naar inspiratie? Ben jij nu ook aan het nadenken over je doelen die je nu of na de crisis wil realiseren? Ben je ook aan het dromen over wat je wel of niet allemaal in je leven nog wil doen of iets wil realiseren? Wil jij ook een burgeriniatief starten? Dan is nu het moment om mijn inspirende verhaal te lezen…

Lees meer »

 

“Door de bomen het bos zien”

7 apr. 2020

21 korte verhalen over bomen, het oude landschap rond Overloon en de Lónders.een beetje leesvoer voor de Lónse senioren tijdens de Coronacrisis.

Lees meer »

 

ZooParc Overloon heeft dit voorjaar al elf jonge dieren mogen verwelkomen

7 apr. 2020

Overloon, 7 april 2020 – In Zooparc hebben ze gemerkt dat de lente is begonnen. In de dierentuin in Overloon werden de afgelopen weken maar liefst 11 jonge dieren geboren: drie ringstaartmaki’s, één Brazzameerkat, vijf pinguïns en twee kangoeroes.  

Lees meer »

 

Dit is het nieuwe logo van overloon nieuws

6 apr. 2020

Met trots presenteren ik mijn nieuwe logo Met dank aan Ictoria B.V voor het ontwerp.

Lees meer »

 

Help Stichting Herdenking Slag om Overloon met het creëren van een onvergetelijke dodenherdenking!

6 apr. 2020

Wegens overheidsmaatregelen zijn wij als Stichting Herdenking Slag om Overloon niet in staat een dodenherdenking te organiseren op de manier zoals jullie dat van ons gewend zijn.

Lees meer »

 

Oud papier wordt gewoon opgehaald

5 apr. 2020

Overloon - Het ophalen van oud papier door de vrijwilligers van Sint Theobaldusgilde Overloon gaat de komende tijd onder voorwaarden door, zo laat de organisatie weten op Facebook .

Lees meer »

 

Sirenes (WAS) loeien ook op 6 april

5 apr. 2020

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur. Dat hebben de directeuren van de veiligheidsregio’s vorige week besloten.

Lees meer »

 

 

Time4You Journaal voor vluchtelingkinderen

6 apr. 2020

Op maandag 6 april staat de eerste aflevering van het Time4You Journaal online! VluchtelingenWerk maakt deze afleveringen speciaal voor kinderen die in een asielzoekerscentrum wonen, of hebben gewoond. In deze eerste aflevering staat het thema ‘Corona’ centraal.

Lees meer »

 

Steun lokale ondernemers in Boxmeer in tijden van Corona

6 apr. 2020

De effecten van het coronavirus zijn inmiddels voor iedereen voelbaar. Een groep die het in bijzonder zwaar heeft zijn de lokale ondernemers in Boxmeer. Denk aan de horeca, lokale producenten en andere winkeliers. Gelukkig worden er steeds meer mooie initiatieven in het leven geroepen om lokale ondernemers te ondersteunen. Dit gebeurt veelal onder de hashtag #supportyourlocals. In dit artikel vind je handige tips hoe jij ondernemers in Boxmeer een steuntje in de rug kunt geven, juist nu. 

Lees meer »

 

boetes voor overtreden coronamaatregelen

5 apr. 2020

De politie Boxmeer heeft op 3 april meerdere boetes uitgeschreven in verband met het niet houden van de anderhalve meter afstand.

Lees meer »


«   »