overloon nieuws

 weekoverzicht

Gepubliceerd op 10 april 2022 om 18:00

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Zelftesten vanaf maandag voldoende

10 apr. 2022

Vanaf maandag 11 april wordt de zelftest het uitgangspunt om te bepalen of iemand besmet is met het Coronavirus. Het is niet meer nodig om na een positieve zelftest dit door de GGD te laten bevestigen. 

Lees meer »

 

Kleffenloop

10 apr. 2022

Nu de last van Corona enigszins van ons afvalt worden er weer volop hardloopwedstrijden georganiseerd door de diverse verenigingen in het mooie Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Activiteitenbudget van start!

9 apr. 2022

Wil jij of jouw organisatie graag iets organiseren om eenzaamheid te voorkomen of het geluk van kwetsbare inwoners te verbeteren? Vraag dan een bijdrage aan uit het activiteitenbudget van het Corona Steunpakket Sociaal en Mentaal Welzijn. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een lunch voor ouderen, een jeu-de-boules competitie in de buurt of een internationale middag voor statushouders.

Lees meer »

 

Stimuleringsregeling duurzaamheid sportverenigingen

9 apr. 2022

De energielasten drukken zwaar op de exploitatie van een vereniging. Door het nemen van duurzaamheidsmaatregelen, zijn flinke besparingen mogelijk. Met een lening onder gunstige voorwaarden, kan de gemeente sportverenigingen helpen. 

Lees meer »

 

Granaten en geschutmunitie aangetroffen; EOD ingeschakeld

8 apr. 2022

OVERLOON | De Explosieven Opruimingsdienst is vrijdagmiddag in actie gekomen om een drietal granaten en geschutmunitie tot ontploffing te brengen.

Lees meer »

 

Koningsdag

8 apr. 2022

Feesten op Koningsdag: het kan weer! Na twee jaar met alternatieve activiteiten kunnen we dit jaar weer echt feest gaan vieren op Koningsdag. 

Lees meer »

 

Oker is weer volop van start!

8 apr. 2022

Onze leden zijn gelukkig alweer een tijdje enthousiast aan het repeteren! Eerst zonder pauze en met de nodige afstand, inmiddels weer compleet met een pauzedrankje en een gezellig praatje tussendoor en na afloop!

Lees meer »

 

Wie wordt de burgemeester van het Land van Cuijk? Denk mee!

8 apr. 2022

De gemeente Land van Cuijk zoekt een burgemeester. Bij deze zoektocht doet de raad een beroep op inwoners, ondernemers en medewerkers van organisaties in de gemeente Land van Cuijk. De raad wil graag weten wat voor burgemeester de samenleving wil. Daarom is er een enquête opgesteld. De reacties worden betrokken bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. 

Lees meer »

 

Vanaf april wekelijkse inzameling GFT-afval

7 apr. 2022

Vanaf april kan je iedere week de GFT-container aan de straat zetten. Kijk op de afvalkalender of kijk in de AfvalApp op welke dag wij bij jou het GFT-afval komen ophalen.

Lees meer »

 

1 maand gratis badmintonnen !

7 apr. 2022

Kom één maand gratis meespelen! De actie geldt voor zowel junioren als senioren, beginners en gevorderden.

Lees meer »

 

Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne: wat kan ik doen?

7 apr. 2022

Dit is een verzoek aan alle Overloonse sportverenigingen en culturele gezelschappen:

Lees meer »

 

Vertrek luchtverdedigers naar Slowakije ter verdediging van NAVO-grondgebied

6 apr. 2022

De luchtverdedigers van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando op de Luitenant-generaal Bestkazerne in de Vredepeel vertrekken naar verwachting met het PATRIOT-wapensysteem in week 15 naar Slowakije

Lees meer »

 

Vliegbewegingen boven De Peel

6 apr. 2022

Van maandag 11 t/m donderdag 14 april wordt er gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun. De militairen op de grond leggen met deze oefening een eindexamen af. foto Copyright © Koninklijke Luchtmacht 

Lees meer »

 

Openbare vergadering COVM Volkel

5 apr. 2022

De Commissie van Overleg en Voorlichting Milieu luchthaven Volkel vergadert op woensdag 6 april Om 20.00 uur in het basisinformatiecentrum van de vliegbasis Volkel, Zeelandsedijk 10 te Volkel.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

5 apr. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

SSS’18 wint in de 100e minuut met 1-0 van Deurne!

4 apr. 2022

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor het overleden erelid Kees van der Kroon, van wie zaterdag onder enorme belangstelling in de Theobalduskerk afscheid genomen werd. Het was een bijzondere imposante gebeurtenis, die door zeer vele Overloners bezocht werd. Je kon in het dorp zien dat Kees op veel momenten belangrijk is geweest. Op veel plaatsen hing de vlag halfstok. Ook op de site van de voetbalclub werd er veel aandacht aan besteed. Vandaag moesten wij ons weer richten op de wedstrijd.

Lees meer »

 

(schoon)zussendag

4 apr. 2022

Op 1 april hadden we een zussendag met als activiteit vlechten met wilgentenen. Jac de Cock is de organisator van deze workshops

Lees meer »


«   »