weekoverzicht

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 19:25

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Samen Kerst spelen bij Speeltuin Gewoon Buiten

10 dec. 2023 18:29

Op zondag 10 december vond het "Samen Kerst spelen" plaats bij Speeltuin Gewoon Buiten in Overloon. Dit  was bedoeld voor alle kinderen, met of zonder beperking, die het recht hebben om samen met andere kinderen te spelen. Speeltuin Gewoon Buiten streeft ernaar om plezier toegankelijk te maken voor iedereen.

Lees meer »

 

Harde wind spelbreker Kerstmarkt LEKKER LOËN

10 dec. 2023 16:34

Op zondag 10 december zou er een gezellige sfeer- en kerstmarkt LEKKER LOËN op het sfeervolle Museumpark in Overloon. Zijn geweest, maar harde wind maakt hier een einde aan vanwege de harde wind.

Lees meer »

 

Lichtjes op Kerstavond 2023

10 dec. 2023 15:49

Winter, een tijd van genieten, van warmte, een tijd om verhalen en herinneringen te delen en een tijd van samenzijn met familie en vrienden.In deze donkere tijd verdienen ook allen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid een herinnering. Zo ook de gevallen militairen die tijdens de tweede wereldoorlog, zo ver van huis, hun laatste rustplaats gekregen hebben.

Lees meer »

 

Creatieve Cursus Manden Vlechten met Wilgentenen

10 dec. 2023

De tuinen van VELT-Gemert heten ‘Heerlijck Hopveld. Vanaf 2017 organiseert De Velt een meerdaagse cursus.

Lees meer »

Nomineer een speciaal persoon uit onze gemeente Land van Cuijk

9 dec. 2023

Beste inwoners van het Land van Cuijk, is tijd om de kerstgedachte in de praktijk te brengen en waardering te tonen voor de mensen in onze directe omgeving

Lees meer »

 

Verminder het Risico op Inbraken tijdens de Feestdagen

9 dec. 2023

Nu de feestdagen naderen en veel gezinnen ervoor kiezen om een kerstboom in de woonkamer te zetten, is het belangrijk om ook stil te staan bij de mogelijke kans op inbraken. De aanwezigheid van een mooi versierde kerstboom kan zowel binnen als buiten zichtbaar zijn, en dit kan bij sommige personen de verleiding opwekken om in te breken.

Lees meer »

 

Afvalkalender 2024

9 dec. 2023

De afvalkalender is vanaf half december digitaal beschikbaar via de website en DeAfvalApp. Op deze manier weet je altijd wat de juiste inzameldag van het afval is, ook als het is een keer anders is dan normaal (bijvoorbeeld met feestdagen). Door informatie ook via DeAfvalApp te verspreiden kunnen we snel inspelen op actualiteiten.

Lees meer »

 

Waar hobby en vermaak elkaar raken

8 dec. 2023 16:59

Boxmeer. Op maandag 20 november hebben een 12-tal country-line dance dansers een voorstelling gegeven in de Symfonie te Boxmeer. Deze mensen behoren tot de country-line dancegroep van docente Ans Versteegen.

Lees meer »

 

Air Combat Command vliegt in de avonduren

8 dec. 2023

Van maandag 11 tot en met woensdag 13 december tot uiterlijk 22.30 uur vliegen de toestellen om te oefenen bij duisternis.

Lees meer »

 

Overloon Nieuws bedankt vrijwilligers op Nationale Vrijwilligersdag

7 dec. 2023 20:09

Op 7 december vieren we de Dag van de Vrijwilliger, een dag om alle hardwerkende vrijwilligers te erkennen voor hun onschatbare bijdrage aan de gemeenschap.In Overloon zetten talloze inwoners zich belangeloos in voor anderen, en hun inzet is van onschatbare waarde.

Lees meer »

 

meldlijn vuurwerkoverlast

6 dec. 2023

Ook tijdens de komende jaarwisseling treden politie, Openbaar Ministerie, het Bureau Halt en de gemeente Land van Cuijk op tegen vuurwerkoverlast. Iedereen kan vuurwerkoverlast melden via het speciale telefoonnummer: 06-13662347. De buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente kunnen op deze manier snel reageren op een melding.

Lees meer »

 

Streep door bijeenkomst: te weinig inwoners willen meedenken over toekomst eigen gemeente

5 dec. 2023 19:12

Praten met de gemeente over hun eigen toekomst? Dat willen maar weinig inwoners van Land van Cuijk. In Overloon werd een bijeenkomst in De Pit woensdagavond 6 december zelfs afgeblazen, omdat zich maar zes mensen hadden aangemeld.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

5 dec. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

PLUS Boodschappenpakketten voor de Voedselbank

4 dec. 2023 19:16

Overloon-Vierlingsbeek, 3 december 2023 – PLUS Verbeeten start weer met een spaarcampagne voor een gratis boodschappenpakket. De komende maanden spaart de klant voor een pakket met een winkelwaarde van maar liefst 55 euro.

Lees meer »

 

Buizerd overleeft aanrijding met 130 km/h en gered uit auto grill

4 dec. 2023

Met een harde klap vloog er zondagmiddag een buizerd recht in de grill van de auto van Wendy (50) en Arjan (57) Wijnen. Ze waren op weg naar familie in Vierlingsbeek, toen het beest vanuit de middenberm tegen de auto vloog.

Lees meer »