weekoverzicht

Gepubliceerd op 30 juni 2024 om 16:20

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Huibuuke Vör de Kerk op 't Plein 2024 uitverkocht

30 jun 2024 12:28

De Huibuuke Vör de Kerk op 't Plein in Overloon heeft opnieuw haar status als één van de meest populaire lokale festiviteiten in de regio bevestigd. Op zondag 30 juni om 11:11 uur ging de kaartverkoop van start en binnen een half uur waren alle beschikbare kaarten al uitverkocht.

Lees meer »

 

De Lónse Kermis 2024: een traditie die generaties verbindt

29 jun 2024 10:37

Van vrijdag 16 tot en met woensdag 21 augustus wordt in Loën de jaarlijkse kermis gevierd, een evenement dat diep geworteld is in onze gemeenschap. Dit feest, dat al generaties lang standhoudt, is een bron van verbinding en gezelligheid voor ons dorp en ver daarbuiten.

Lees meer »

 

Asfalt smelt weg op Vierlingsbeekseweg

27 jun 2024 17:25

De Vierlingsbeekseweg in Overloon staat de laatste jaren in de belangstelling vanwege een groeiend probleem: de weg is letterlijk aan het smelten. Doordat de temperaturen oplopen, vooral tijdens de zomermaanden, raakt het asfalt op veel plekken ernstig beschadigd.

Lees meer »

 

politie zoekt getuigen Overvallen op Café in Vierlingsbeek

27 jun 2024

Vierlingsbeek -  is een cafetaria/café aan de Kloosterstraat in Vierlingsbeek overvallen. De verdachte is te voet gevlucht en de politie is op dit moment druk bezig met het onderzoek.

Lees meer »

 

Kindervakantieweek: Drie dagen vol plezier en avontuur!

26 jun 2024 14:18

Zomer 2024 staat in Overloon weer bol van de activiteiten voor de jeugd. Van 9 tot 11 juli vindt namelijk de jaarlijkse Kindervakantieweek plaats, een ware traktatie voor alle kinderen uit groep 3 t/m 8.

Lees meer »

 

Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog Ontdekt

26 jun 2024

In een opmerkelijke ontdekking hebben experts in Groeningen een 500-ponder vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven. De zware brisantbom, die oorspronkelijk vanaf een Amerikaanse bommenwerper is afgeworpen, werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden in het gebied.

Lees meer »

 

Raderlebnistag 2024: Een grensoverschrijdende fietstocht langs de Duits-Nederlandse grens

26 jun 2024

Op zondag 7 juli vindt de populaire grensoverschrijdende fietsdag 'Raderlebnistag' plaats. Voor de 31ste keer organiseren 62 gemeenten deze unieke fietsevent langs de Duits-Nederlandse grens.

Lees meer »

 

Gemeente Land van Cuijk doet mee aan pilot Bijzondere manier van boomonderzoek

25 jun 2024

De gemeente Land van Cuijk doet mee aan een bijzondere manier van boomonderzoek. Het gaat om een pilot waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën als LIDAR (Laser Imaging Detection And Ranging) en AI (Artificial Intelligence). De verwachting is dat deze vorm van boomonderzoek sneller gaat en betere resultaten oplevert dan de meer gebruikelijke wijze van onderzoek.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

25 jun 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Vraag subsidie aan voor een groen dak!

25 jun 2024

In Land van Cuijk wordt hard gewerkt aan maatregelen om overlast door klimaatverandering te voorkomen. Dit doen we door tuinen, schoolpleinen en bedrijventerreinen groener te maken. En ook onze daken kunnen groener. Daarom is er nu subsidie beschikbaar voor een groen dak.

Lees meer »

 

Jan Klaassen – Poppenkast in Openluchttheater Overloon

24 jun 2024 19:12

Op zaterdag 6 juli presenteert het Openluchttheater Overloon een betoverende poppenkastvoorstelling voor jong en oud.

Lees meer »

 

Tips en Getuigen Gezocht na Nachtelijk Brandblusser-Vandalisme op Auto

24 jun 2024 10:32

In de nacht van zondag 23 juni op maandag 24 juni vond er een vernieling plaats bij het tankstation aan de Irenestraat in Overloon. Onbekenden hebben in die nacht een brandblusser leeggespoten op het tankstation, waardoor het hele gebied bedekt raakte met poeder.

Lees meer »

 

Veteranendag Land van Cuijk; verbindend en respectvol

24 jun 2024 09:00

Op zaterdag 22 juni, vierde men de Veteranendag in Overloon bij het oorlogsmuseum. 'Het delen van verhalen rond een eenvoudige tafel met stoelen eromheen is het mooiste,' aldus een van de deelnemende oud-veteranen. Verslaggever Lou Kruisbergen maakt een portret van het evenement.

Lees meer »