overloon nieuws

Home » Nieuws » Overloon Nieuws Jaaroverzicht

Overloon Nieuws Jaaroverzicht

Gepubliceerd op 27 december 2019 om 14:05

December is de maand van jaaroverzichten. Wat was het meest opvallende nieuws van 2019 van overloon nieuws

Net als vorig jaar was het weer een jaar vol nieuws, vreemde zaken, mooie dingen en minder leuke gebeurtenissen.Zoals altijd word het nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht.Wat sprong eruit? Wat blijft bij? Wat vergeten we liever heel snel? En wat nemen we mee naar 2020? Je leest het in het allesomvattende media-jaaroverzicht.van Overloon Nieuws Ik heb een selectie gemaakt van het nieuwsoverzicht 2019

Publiciteit voor uw vereniging / nieuws / evenement / bedrijf / etc. en blijf op de hoogte van groot en klein nieuws uit Overloon en Omstreken.Voor nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl  

Record aantal bezoekers voor overloon nieuws

1 jan. 2020

Op dinsdag 31 december 2019 heeft overloon nieuws de  316.773 ste bezoeker van 2019 mogen verwelkomen in ben blij om te zien dat steeds meer mensen de weg naar overloon nieuws weten te vinden.Dat maakt mijn bijzonder dankbaar

Lees meer »

Aantal misdrijven in Overloon na 9 maanden in 2019 al hoger dan in heel vorig jaar

27 dec. 2019

De politie heeft in de eerste negen maanden van 2019 in Overloon 82 veelvoorkomende misdrijven geteld. Dat zijn er al meer dan in heel 2018. De verwachting is dan ook dat de criminaliteit over heel 2019 flink stijgt ten opzichte van vorig jaar. Zo is er nu al een stijging te zien van drugs- en wapenhandel in het dorp.

Lees meer »

kinderen plaatsen lichtjes bij oorlogsgraven 

24 dec. 2019

Het initiatief ‘Lichtjes op oorlogsgraven’ is niet nieuw in Nederland. Op meer dan 421 geallieerde begraafplaatsen in Nederland, worden ieder jaar op 24 december duizenden kaarsjes aangestoken.

Lees meer »

Ontmoeting Kerstman grootste cadeau voor Liselotte uit Overloon

17 dec. 2019

De 6-jarige Liselotte lijdt aan leukemie en om haar een positieve boost te geven, heeft Make-A-Wish Nederland haar allerliefste wens vervuld.

Lees meer »

Kerstconcert in teken van thuis

15 dec. 2019

Wat betekent thuis voor jou? En voor een gemeenschap als Overloon? Fanfare Vriendenkring is met het begrip ‘Thuis’ aan de slag gegaan en biedt tijdens het jaarlijks terugkerend kerstconcert een thuis voor iedere liefhebber van muziek en woordkunst.

Lees meer »

Wie is toch die gezellige handelaar achter Martien Meiland?

7 dec. 2019

Overloon- Op 23 oktober verscheen de eerste televisie-uitzending van Cash or Trash, een gloednieuw SBS6 programma met gastheer Martien Meiland. In dit programma komen mensen uit het hele land naar een prachtig fort om hun bijzondere objecten te laten zien en verkopen. Vijf doorgewinterde handelaren waaronder Overloonse Jos van Katwijk, stappen blanco elke mogelijke onderhandeling in.Foto uit het programma van Cash or Trash SBS6

Lees meer »

Josefschool kiest voor nieuwbouw op huidige plek

1 dec. 2019

OVERLOON - De nieuwbouw voor de Josefschool in Overloon komt op de plek waar de school nu ook staat: aan de Theobaldusweg. Het schoolbestuur heeft dat voorstel gedaan bij de gemeente Boxmeer. 

Lees meer »

Kees, de markantste man van Overloon, is stervende maar viert iedere week zijn leven met een borrel

1 dec. 2019

OVERLOON - "Ik had een plaatje, een facelift van Overloon in gedachten en dat plaatje is gelukt", zegt Kees van der Kroon (63) met twinkelende ogen.

Lees meer »

De 66e (jubileum)Prins der Huibuuke:Prins Hans I mit zien prinses Leontien

16 nov. 2019

Overloon 11-11-2019 Voor de derde keer werd in Overloon op de 11e van d’n 11e pleinfeest “Vör de Kerk op ‘t Plein” georganiseerd. Ondanks de doordeweekse maandag werd het pleinfeest zeer druk bezocht.

Lees meer »

31 ongelukken in drie jaar tijd in Overloon

14 nov. 2019

In drie jaar tijd zijn in Overloon 31 ongelukken geteld.8 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Kruispunt Kuluutweg, Vierlingsbeekseweg is met 3 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van het dorp.

Lees meer »

geslaagde derde editie Pleinfeest

11 nov. 2019

Voor de derde keer werd in Overloon op de 11e van d’n 11e pleinfeest “Vör de Kerk op ‘t Plein” georganiseerd. Ondanks de doordeweekse maandag werd het pleinfeest zeer druk bezocht.

Lees meer »

Negen arrestaties bij hennepkwekerij

7 nov. 2019

Overloon - Op woensdag 6 november werd er door de  politie in een pand aan de Baltussenweg een "hennepknipperij" aangetroffen.De politie vond ze tussen de hennepplanten in een ‘hennepknipperij’. 

Lees meer »

Wij zijn het LandvanCuijk

1 nov. 2019

Groot nieuws voor ons allemaal. Het herindelingsontwerp ‘Prachtig en krachtig vanuit onze kern’ is vastgesteld en bevat de uitgangspunten voor de nieuwe gemeente.

Lees meer »

Jos bij SBS6 programma van Cash or Trash

26 okt. 2019

Overloon- Op 23 oktober verscheen de eerste televisie-uitzending van Cash or Trash, een gloednieuw SBS6 programma met gastheer Martien Meiland. In dit programma komen mensen uit het hele land naar een prachtig fort om hun bijzondere objecten te laten zien en verkopen. Vijf doorgewinterde handelaren waaronder Overloonse Jos van Katwijk, stappen blanco elke mogelijke onderhandeling in.Foto uit het programma van Cash or Trash SBS6

Lees meer »

75 Jaar vrijheid volop gevierd en herdacht

13 okt. 2019

Op 14 oktober is het 75 jaar geleden dat Overloon werd bevrijd. Om dit te herdenken en 75 jaar vrijheid te vieren organiseert de Stichting Herdenking Slag om Overloon een herdenkingsbijeenkomst in de kerk en aansluitend een stille tocht naar de Engelse begraafplaats.

Lees meer »

Bomen in Overloon kleuren in de aanloop naar de herdenking rood-wit-blauw

1 okt. 2019

Overloon maakt zich op voor herdenking OVERLOON - Bomen in Overloon kleuren in de aanloop naar de herdenking rood-wit-blauw. De straten worden gereedgemaakt voor 75 jaar leven in vrijheid op 13 oktober.(op de foto Toon Hendriks bezig met het versieren van de bomen in Overloon)

Lees meer »

TKO fietst bevrijdingsvuur van Caen naar Overloon ; vrijwel  Live te volgen tussen 10 en 13 oktober

29 sep. 2019

Op 10 oktober ‘s morgens in alle vroegte zullen vanaf het 14 oktoberplein 2 bussen in alle stilte vertrekken naar Caen. Aan boord 14 fietsers, Burgemeester Karel van Soest, Wethouder Jeu Verstraaten, Han Welbers van Stichting Herdenking Slag om Overloon, fysiotherapeute Kyra Kosak van Fysioteunissen , en chauffeurs Ben Hendrik en Frans en Arno Wouter.

Lees meer »

Ooggetuigen Nellie (88) en Piet (87) vertellen over de ’vergeten’ Slag om Overloon

16 sep. 2019

Nellie Verstraaten (88) en Piet Lichteveld (87) vertellen in het Oorlogsmuseum Overloon over de ’vergeten’ slag, die zij als kind van dichtbij hebben meegemaakt. Op de kleine foto is de opmars van Britse tanks en troepen te zien door het kapotgeschoten dorp.FOTO RIAS IMMINK / IMPERIAL

Lees meer »

Kevin Memorial March door Overloon

6 sep. 2019

Op 5 en 6 September 2019 organiseert de Commando Wandelstichting (COWS) in samenwerking met de Vereniging Reünisten SSVCIE-KCT voor de tweede keer de Kevin Memorial March.Op 6 September is het namelijk exact 10 jaar geleden dat Kevin tijdens een vuurgevecht in Afghanistan om het leven is gekomen.

Lees meer »

Geslaagde derde editie cultureel Festival Schijt aan de Grens

26 aug. 2019

Overloon-Met temperaturen tot 32 graden was de derde editie van schijt aan de grens in Overloon dit weekeinde de warmste ooit. Tot problemen bij de bezoekers heeft dat niet geleid. 'Het is allemaal goed verlopen zonder noemenswaardige problemen’,

Lees meer »

Renovatie Museumlaan

23 aug. 2019

OVERLOON - In de Museumlaan in Overloon zijn ze vandaag (woensdag 28 augustus) begonnen met het kappen van de zieke kastanjebomen.De bomen moeten gekapt worden omdat zij lijden aan de kastanjeziekte.De kastanjes die vele jaren het straatbeeld hebben bepaald.De meeste bomen zijn echter ziek en moeten daarom het veld ruimen.

Lees meer »

De Lónse Kermis knallend van start

17 aug. 2019

Op zaterdag 17 augustus hebben wethouder Jeu Verstraaten, onze ‘kermismeester’ Barry van Opbergen en Hollie Lollie De Lónse Kermis feestelijk geopend. Samen met alle prijswinnaars van de kleur- en fotowedstrijd werd het een knallende start.

Lees meer »

Ome Joop's Tour bracht een bezoek aan het Oorlogsmuseum

30 jul. 2019

Overloon-De deelnemers van Ome Joop's Tour brachten dinsdag 30 juli 2019 een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon. Bij aankomt werd eerst een groepsfoto gemaakt door overloon nieuws met de 156 deelnemende kinderen.en 75 begeleiders Daarna werden de deelnemers getrakteerd op een ijsje. 

Lees meer »

Lekker Loën Sfeermarkt

1 jul. 2019

Het laatste weekend voor de zomervakantie 28, 29 en 30 juni 2019 op diverse locaties in het Land van Cuijk vieren we Een Goei Leven in het Land van Cuijk tijdens een uniek driedaags evenement op bijzondere locaties: op het water, in de bossen, langs de velden en aan dorpspleinen. Met kunst, muziek en bierfestivals, food-pleintjes en -markten, Nacht-stadswandelingen, Bourgondische diners in historische gebouwen, hofjes, tuinen, op het water, en nog veel meer.

Lees meer »

Man bedreigt agenten met de dood

26 jun. 2019

Overloon - Vanmorgen woensdag 26 juni ontving de Politie Boxmeer een melding van een man die onrechtmatig in de achtertuin van een woning aanwezig was.

Lees meer »

Bezorgde inwoners Overloon

9 mei 2019

Twee weken geleden hadden we een goed gesprek met inwoners van Overloon over de overlast van jonge criminele asielzoekers uit zogenaamde veilige landen. Een groot probleem waarover omwonenden en andere inwoners zich zorgen maken en die zorg delen we als gemeente.

Lees meer »

Vrachtwagentrailer in brand op de afrit 73

15 apr. 2019

Overloon/Vierlingsbeek -Op de afrit Overloon/Vierlingsbeek is maandag 15 april aan het begin van de avond een trailer van een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen.

Lees meer »

Senioren in de watten gelegd op Verwendag

13 apr. 2019

Overloon - zaterdag 13 april 2019 was de verwendag in Overloon van de jaarlijkse verwendag.De bewoners woonachtig in Overloon Holthees Smakt konden genieten van een heerlijke dag met tal van gezellige activiteiten en heerlijkheden.Voor de bewoners stond de jaarlijkse terugkerende verwendag op het programma. 

Lees meer »

Spaanse passie van Luna Zegers en Logeko

29 mrt. 2019

OVERLOON – Flamenco-zangeres Luna Zegers geeft samen met het Overloons Gemengd Koor Logeko een concert in de Theobalduskerk. Op zaterdag 13 april om 19.30 uur staat het programma Con la Musica geheel in het teken van de Spaanse taal en muziek.

Lees meer »

TC Loonse Duinen opent tweede padelbaan

20 mrt. 2019

Overloon-Op zaterdag 30 maart om 14.00 uur op feestelijke wijze onze 2e padelbaan! Wij willen daarom iedereen uitnodigen om dit samen te vieren. Vanaf 14:00 kan er padel gespeeld worden en zullen alle aspecten van het spelletje worden toegelicht door ervaren padelspelers. De padelcommissie zal deze middag voorzien van muziek en een hapje en een drankje!

Lees meer »

Niet meer zwemmen op 't Schaartven

18 mrt. 2019

Sinds 2 januari 2019 is het Schaartven geprivatiseerd. De gemeente Boxmeer is geen eigenaar meer van de plas. Het is nu prive terrein.

Lees meer »

Nieuwe school komt op huidige plek

16 mrt. 2019

OVERLOON - Een overgrote meerderheid van de inwoners van Overloon vindt dat de nieuwbouw van de Josefschool op de huidige plek van de school moet komen te staan. Uit een door de dorpsraad gehouden enquête blijkt dat maar liefst 82,5 procent daar voorstander van is. 

Lees meer »

Venraynaar die joggende vrouw verkrachtte in bossen van Overloon moet opnieuw naar het Pieter Baan Centrum

6 mrt. 2019

Het Pieter Baan Centrum moet opnieuw onderzoek doen naar de 43-jarige man uit Venray, die op 8 juli 2017 een vrouw verkrachtte in de bossen bij Overloon.

Lees meer »

Help ons de zorg in Miagao te helpen

22 feb. 2019

Hallo Allemaal, Wij zijn 7 verpleegkunde studenten en gaan van 23 april tot 5 juli stage lopen in de Filipijnen in de plaats Miagao. 10 weken lang gaan wij stage lopen bij het Rep. Pedro Trono Memorial District Hospital, een gehandicapten opvang voor kinderen en bij out reach. 

Lees meer »

uitbreiding vakantie woningen Landal de vers

15 feb. 2019

 donderdag 11 juli  Vlak voor de bouwvak zijn de 32 vakantiewoningen op locatie Landal De Vers in Overloon opgeleverd. Opdrachtgever Kees van der Kroon, Wethouder Jeu Verstraaten, Remco van der Zwam en Ron van der Deijl van Landal en projectleider Peter Kleuskens deden een kort woordje voordat het lint officieel werd doorgeknipt. Hierna zijn we rondgeleid om het resultaat van dichtbij te bewonderen. Wat is dit een mooi project geworden!

Lees meer »

12 jaar cel voor man die overval pleegde op Landalpark

13 feb. 2019

Issam T., de 29-jarige man die een gewapende overval pleegde op een vakantiepark van Landal in Overloon, krijgt ook in hoger beroep een gevangenisstraf van twaalf jaar.

Lees meer »

Bijzonder nieuwe diersoort in ZooParc 

9 feb. 2019

In 2019 staan er weer nieuwe ontwikkelingen op de planning. Zo zet ZooParc zich in voor de Afrikaanse pinguïn, komt er een nieuw Madagaskargebied bij, verwelkomen wij nieuwe diersoorten en komt er een speelgelegenheid om de looproute voor kinderen leuker te maken.

Lees meer »

Verhuizing van Huize Loôn: een grote dag voor de bewoners 

8 feb. 2019

OVERLOON - Van het oude bejaardenhuis naar gloednieuwe zorgappartementen in de Hof van Loon. De bewoners van Huize Loôn maakten gisteren een hectische dag mee tijdens hun verhuizing. (foto van opening van Hof van Loon op 25 januari)

Lees meer »

aantal inwoners in Overloon afgenomen

2 feb. 2019

LAND VAN CUIJK - Om krimp in de regio te voorkomen, zal nadrukkelijk gezocht moeten worden naar een mogelijkheid om mensen van elders aan te trekken. Het aantal geboortes in deze regio is op zichzelf onvoldoende om krimp tegen te gaan. Dat blijkt uit de bevolkingscijfers van de gemeentes. 

Lees meer »

Huibuuk van 't Jaor 2019

28 jan. 2019

Heeje, ien ’t jaor des Hiere 2019, ’t vijfensaestigste Carnevalsjaor der Huibuuke, ’t regiêringsjaor van Prins Frank d’n Derde en Prinses Angela, is beslote te benoeme tot Huibuuk van ’t Jaor: Henk Vloet

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend Hof van Loon

27 jan. 2019

Dit weekend was het een drukte van belang in Hof van Loon in Overloon. Op vrijdag 25 januari vond de feestelijke opening van het nieuwe zorgcentrum van Pantein plaats.Op de foto staan van links naar rechts: Ben Zwanenburg [wijkmanager Huize Loôn], Pauline Terwijn [voorzitter Raad van Bestuur Pantein], Ton Hazekamp [lid Raad van Bestuur Pantein], Kees van der Kroon [ontwikkelaar/eigenaar Hof van Loon] en Karel van Soest [burgemeester gemeente Boxmeer].

Lees meer »

Ramen vernield bij Josefschool

12 jan. 2019

Bij de Josefschool in Overloon zijn vrijdagavond talloze ruiten gesneuveld. Ze werden door onbekenden met grote stenen ingegooid. Volgens directeur Jochem Gerrits is de school de laatste tijd in toenemende mate doelwit van vernielingen.

Lees meer »

Jeugdprins en - prinses onthuld

6 jan. 2019

In een drukbezocht Gemeenschapshuis De Pit in Overloon werd zondag 6 januari de jeugdprins en jeugdprinses van Jeugdcarnaval van De Huibuukskes onthuld,

Lees meer »

Overloon Nieuws Jaaroverzicht regionieuws

Brand loods in Oeffelt

22 nov. 2019

Vanochtend ( vrijdag 22 november )woedde er een flinke brand aan de Dorpsstraat in Oeffelt. Daarbij brandde een loods af met onder andere gestalde caravans en auto’s. Een tweede loods met voornamelijk campers bleef behouden. Foto:www.gelderlander.nl© Pieter Graat

Lees meer »

Gemeente Boxmeer heft relatief lage toeristenbelasting

28 okt. 2019

Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Boxmeer betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van €1,16. Dit is nog wel een groei van 1,8% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,14 per nacht was.

Lees meer »

container met vermoedelijk drugsafval gedumpt in Merselo

5 okt. 2019

De Beekweg in Merselo is deels dicht omdat er een grote container die mogelijk vol zit met drugsafval is gedumpt.

Lees meer »

Daags na de tour: een samenkomst van wielrennen en feesten

30 jul. 2019

BOXMEER - Het criterium Daags na de Tour in Boxmeer is voor wielerfans uitstel van het zwarte gat na de Tour de France. Toch komt veel publiek voor het bijbehorende feest.

Lees meer »

Boxmeer feliciteert de nieuwe minister van Gehandicaptenzaken

4 jul. 2019

Rick Brink is de nieuwe officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Brink mag deze titel dragen na de finale-uitzending van 17 juni jl. bij KRO-NCRV.

Lees meer »

Datalek bij gemeente Boxmeer

20 jun. 2019

Vandaag is de gemeente Boxmeer geconfronteerd met een datalek.Hierdoor zijn mogelijk gegevens van 216 uitkeringsgerechtigden van onze gemeente verstrekt.

Lees meer »

Doorbraak voor Maaslijn

4 apr. 2019

3 april 2019 Goed nieuws voor de treinreizigers op de Maaslijn. De voorgenomen gedeeltelijke baanverdubbeling en elektrifikatie van de spoorlijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen kan van start gaan.

Lees meer »

Water Natuurlijk luidt noodklok vanwege droogte

7 mrt. 2019

Water Natuurlijk Aa en Maas luidt de noodklok wat betreft de voort-durende droogte in Oost-Brabant. Met name op de hogere zandgronden lijkt de problematiek erger dan 1976. De helft van de putten staat nog steeds in het rood. “We moeten de sponswerking van het landschap van de Peelhorst zo spoedig mogelijk herstellen”, aldus Klaas van der Laan. “En misschien moeten we het gebruik van grote hoeveelheden grondwater beprijzen.”

Lees meer »

de grootste supersneeuwmaan van het jaar

19 feb. 2019

De grootste en felste volle maan van 2019 laat zich vanavond zien. Wanneer de zon net onder is, aan het begin van de avond, is-ie op z’n mooist. Maar waarschijnlijk is de supersneeuwmaan heel de avond in al haar glorie te bewonderen.( foto dinsdag 19 februari 2019 om 19:11in Overloon)

Lees meer »

Piet Verbeeten: Prijs voor opmerkelijk ondernemerschap

14 feb. 2019

Piet Verbeeten is eind vorig jaar tijdens de uitreiking van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg verrast met de prijs voor opmerkelijk ondernemerschap.(Foto Christel de Laat voorziet Piet Verbeeten van de button van Een Goei Leven)

Lees meer »

voetgangersoversteekplaatsen in het centrum worden aangepast

15 jan. 2019

Tussen 28 januari en 6 februari worden de voetgangersoversteekplaatsen op de Venrayseweg, Vierlingsbeekseweg, 14 Oktoberplein en Engelseweg aangepast.

Lees meer »

Toespraak nieuwjaarsreceptie 2019 Burgemeester Karel van Soest

4 jan. 2019

Welkom in ons gemeentehuis. Welkom op onze jaarlijkse ontmoeting ter gelegenheid van de viering van het nieuwe jaar. Hartelijk welkom en fijn dat u weer met velen bent gekomen. Ik zeg dat met enige nadruk voor het geval u De Maasdriehoek van vorige week heeft gelezen. Anders dan in de column van Koos staat geschreven ben ik, en zijn wij als college, heel blij dat u er bent.

Lees meer »

2018: Iets meer geboortes in Maasziekenhuis

4 jan. 2019

In Maasziekenhuis Pantein zijn het afgelopen jaar 1042 baby’s geboren; inclusief de poliklinische bevallingen, onder begeleiding van de eigen verloskundige.

Lees meer »

Bijzondere burgers 2018

2 jan. 2019

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting werden vier Bijzondere Burgers gehuldigd voor hun bijzondere prestaties in 2018, waarmee zij zich tevens een ambassadeur van de gemeente Boxmeer hebben getoond.

Lees meer »


«   »